Zvezda silna, u Pioniru pala i Krka

ABA liga

Zvezda silna, u Pioniru pala i Krka

Edmir Škorić

Košarkaši Crvene zvezde upisali su i 18. pobjedu u ABA ligi. Beogradski klub je sa 79:62 pobijedio Krku. 

Crvena zvezda je u 18. meču stigla do 18. pobjede u regionalnom prvenstvu. U Pioniru je poprilično lako pala Krka.

Zvezda je od starta vodila glavnu riječ na parketu, te je relativno brzo stigla do dvocifrene prednosti, a na prvoj dvominutnoj pauzi crveno-bijelu su imali 24:14 u svoju korist.

Malo se ta razlika smanjila na otvaranju druge četvrtine, a onda furiozna Zvezda odlazi na plus 17 do odlaska na odmor (45:28). Prednost je išla i na plus 20.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Nakon tri perioda igre, bilo je jasno da će zvezda stići do nove pobjede. Dangubić je bio najefikasniji kod Zvezde sa 13 poena, dok je Simonović ubacio 11, a Bjelica i Wolters po 9. Kod gostiju Luković je ubacio 20 poena, svi ostali imali su jednocifren učinak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi