Zvezda spremna za Darussafaku

Prvo kolo Eurolige

Zvezda spremna za Darussafaku

Crvena zvezda je odlično startovala u ABA ligi, a sa dobrim igrama želi da nastavi i u Euroligi.

Ekipa koju sa klupe predvodi Dejan Radonjić zabilježila je četiri pobjede u regionalnoj ligi u isto toliko mečeva i tako napravila sjajnu uvertiru pred početak nadmetanja u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.

Crveno-bijeli će prvi ispit u novoj sezoni Eurolige imati u četvrtak (21h), kada im na noge dolazi izuzetno kvalitetan sastav Darussafake.

"Moramo mnogo toga da uradimo da iznenadimo goste i prevaziđemo sebe. Darussafaka će biti u borbi za odlazak na Final Four. Napravila je dosta promjena, što najbolje govori dolazak Davida Blatta na mjesto glavnog trenera. Znamo kakav nas posao očekuje. Ulogu favorita u ovom slučaju prepuštam gostima iz Turske", rekao je strateg Zvezde Dejan Radonjić.

Nova sezona Eurolige startuje večeras utakmicom Real - Olypmiacos. Sutra su na rasporedu tri meča, dok su u petak na programu četiri duela.

Parovi prvog kola:

Srijeda

Real - Olympiacos 

Četvrtak

Galatasaray - CSKA 

Milano - Maccabi 

Crvena zvezda - Darussafaka 

Petak

Unics Kazan - Barcelona 

Fenerbahče - Bamberg 

Panathinaikos - Žalgiris

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Baskonia - Anadolu Eefs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi