Zvezda u nevjerovatnoj utakmici savladala Cedevitu

Sjajan meč u Beogradu

Zvezda u nevjerovatnoj utakmici savladala Cedevitu

Midhat Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras u Pioniru ekipu Cedevite 78:63 u susretu 22. kola ABA lige.

Nevjerovatan meč odigrala su ova dva tima, a na kraju je pobjedu slavila Zvezda, koja je tako osigurala prvo mjesto u ligi.

Gosti iz Zagreba su odlično ušli u meč. Bili su bolji rival u prvoj dionici (22:16), da bi zatim potpuno pali u drugoj četvrtini.

Zvezda je nemilosrdno punila koš Cedevite, te su na odmor domaći otišli sa 10 poena prednosti (43:33).

Međutim, Cedevita se vratila u trećoj dionici. Uspjeli su da ovaj dio igre riješe u svoju korist (26:15), te se u posljednjih 10 minuta ušlo samo sa poenom prednosti u korist Zvezde (59:58).

Ipak, u završnih 10 minuta sjajna igra Zvezde. Limitirali su Cedevitu na samo pet poena, te su na kraju mirno priveli meč za novu pobjedu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Luka Mitrović je predvodio Zvezdu sa 14 poena u ovom susretu, dok je na drugoj strani Miro Bilan ubacio 13 poena.

Nemanja Gordić je kod Cedevite ubacio devet poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.