Zvezdinoj seriji nema kraja: Panatha izgorjela u Pioniru

Euroliga, 20. kolo

Zvezdinoj seriji nema kraja: Panatha izgorjela u Pioniru

Srbijanski šampion je nezaustavljiv. Snagu crveno-bijelih na svojoj koži večeras su osjetili i 'Zeleni'.

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u prepunom 'Pioniru' ekipu Panathinaikosa sa 72:66 u okviru 20. kola Eurolige, upisavši tako sedmu uzastopnu pobjedu.

Početak meča u potpunosti je pripao domaćem sastavu. Zvezda je napravila nevjerovatnu seriju od 16:0, ali do kraja prve četvrtine gosti su uspjeli da uhvate rezultatski priključak (20:14).

U drugoj četvrtini viđena je izjedačena borba, tako da su crveno-bijeli na pauzu otišli sa šest poena prednosti (39:33).

'Zeleni' su u nastavku uspjeli da uhvate dobar ritam i u posljednju dionicu uđu samo pola koša zaostatka (57:56).

Na startu odlučujućeg perioda Panatha je došla do rezultatskog preokreta (59:57), međutim, u finišu je domaći sastav pojačao ritam i slomio otpor gostiju.

Crvenu zvezdu je do pobjede vodio Marko Simonović sa 13 poena, a odličan je bio i Ognjen Kuzmić sa double-double učinkom (10 poena, 14 skokova). Bolji od ostalih u redovima Atinjana bio je Kenny Gabriel sa 23 koša.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Četa Dejana Radonjića zadržala je petu poziciju sa omjerom 12-8. Panatha je sedma sa pobjedom manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi