Zvijezda Warriorsa zna sve igrače izabrane prije njega

Kakav frajer

Zvijezda Warriorsa zna sve igrače izabrane prije njega

Midhat Šljivak

Krilni Centar Golden State Warriorsa Draymond Green igra svoju četvrtu NBA sezonu.

Sjajni košarkaš je na NBA draftu 2012. godine izabran kao 35. pik od strane Warriorsa, a s obzirom na to da igrači iz druge runde rijetko ostvare vrhunske karijere, ni Greenu se nije dobro pisalo u Oaklandu.

Prvu sezonu je igra dosta skromno s jedva tri poena po meču, da bi već u drugoj pokazao da zna igrati ozbiljnu košarku. Uduplao je poene i skokove, ali gotovo i minutažu.

Prave stvari su od njega uslijedile prošle godine. Iskristalisao se u jednog od najbitnijih igrača tima i ima dosta zasluga za osvajanje NBA prstena.

Sa odličnim igrama je nastavio i u ovoj sezoni, a s obzirom na to da je postao prava zvijezda, Green je često u centru pažnje medija.

Da je većina ekipa znala o kakvom se all-round igraču radi, vjerovatno bi Green bio mnogo bolje plasiran na draftu, ali je na kraju Golden State odlučio da ga uzme 35. pikom.

Nije očigledno 26-godišnjem košarkašu bilo lako gledati sve igrače izabrane ispred njega. On ih je sve zapamtio, imenom i prezimenom, te zna nabrojati svakog košarkaša koji je izabran prije njega.

Očigledno mu je to predstavljalo veliku motivaciju, a ESPN je objavio i video u kojem Green nabraja svakog košarkaša do njega na NBA draftu 2012. godine.

Impresivno...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi