Abidal: Jedan suigrač iz Barce mi je nudio svoju jetru

Nevjerovatna priča

Abidal: Jedan suigrač iz Barce mi je nudio svoju jetru

Edmir Škorić

Eric Abidal je priznao da je Dani Alves bio taj koji mu je ponudio jetru.

Abidalu je 2011. godine dijagnosticiran tumor na jetri, ali je na kraju uspio da pobijedi životnu bitku. Morao je na transplataciju jetre i dio jetre mu je dao njegov rođak Gerard, ali je imao nevjerovatnu ponudu od jednog suigrača iz Barcelone.

“Moj suigrač iz Barce Dani Alves ponudio mi je svoju jetru. Bio je ozbiljan, ali ne bih nikada mogao da prihvatim njegov poziv. On također ima obitelj i karijeru. To je velika operacija i to bi bilo previše”, kazao je Abidal u intervjuu za Daily Mail.

Umirovljeni nogometaš nedavno je pokrenuo svoju fondaciju koja ima za cilj skupljanje novca za podršku djeci koja se bore protiv raka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.