Čuveni Adriano 'otvorio' srce: Nisam nestao u favelama, samo sam otišao kući

Legendarni napadač

Čuveni Adriano 'otvorio' srce: Nisam nestao u favelama, samo sam otišao kući

M. Šljivak

Adriano Leite Ribeiro nekada je važio za jednog od najboljih napadača svijeta.

Čuveni Imperator je tokom karijere u italijanskoj Seriji A igrao čudesan fudbal i ostat će upamćen kao neko ko je mogao napraviti mnogo više u karijeri.

Danas 39-godišnjak je već pet godina u penziji, ali u Brazilu je još uvijek ogromna zvijezda i često je na naslovnicama.

Adriano je bijesan zbog onog što svakodnevno čita o sebi i u tekstu kojeg je objavio za Players Tribune je napisao.

"Adriano se odrekao miliona. Adriano se drogira. Adriano je nestao u favelama. Šta mislite koliko puta sam pročitao takve naslove? To je sve sranje i evo me, nasmijan ispred vas", napisao je Adriano i nastavio je:

"Pišu da sam se vratio u favele, da se drogiram i mnoge druge priče. Objavljuju se fotografije na kojima sam navodno sa gangsterima i pišu kako je moja životna priča tužna. Moram se nasmijati na sve jer nemaju pojma šta rade kada tako nešto napišu. Adriano nije nestao u favelama, samo je otišao kući. Ja sam fudbaler kojeg je najteže razumjeti od svih".

Oglasi

Na njegovu karijeru je ogroman utjecaj imala smrt oca. Nakon toga više nije bio isti.

"Nakon tog dana moja ljubav prema fudbalu više nikad nije bila ista. Postao sam depresivan, počeo sam dosta piti i nisam želio trenirati. Nije to bilo do Intera, samo sam želio ići kući. Iako sam postizao golove, iako su me navijači voljeli, nije bilo više uživanja".

Povreda Ahilove pete ga je navela da razmišlja o završetku karijere.

"Fizički sam bio gotov. Možeš izvršiti operaciju i nastaviti, ali nikad nećeš biti isti. Moja eksplozivnost je nestale. Izgubio sam balans. Još uvijek imam rupu u članku. Pored rupe na nozi imam i jednu na duši", poručio je Adriano.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CObldtfnI0Q/[/instagram]

Priznao je međutim da je uživao tokom sjajnih godina u Italiji.

"Kako može neko reći da me Bog nije pogledao? Moja životna priča nema nikakvog smisla čak ni meni. U Interu su me proglasili Imperatorom. Kako to objašnjavate? Božja volja, vjerujte. Momak iz favele i već Imperator Italije. Ništa nisam napravio, a već su me tretirali kao kralja", napisao je legendarni napadač.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CLHZFmQnuDZ/[/instagram]

Adriano je pored Intera za kojeg je igrao šest godina nastupao još za Flamengo, Fiorentinu, Parmu, Romu, Sao Paolu, Corinthians i Atletico Paranaense, a pored činjenice da je često sa prijateljima u favelama, zna itekako uživati u luksuzu kojeg je stekao.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi