I kako suzu ne pustiti - Tuki doček u Bosanskoj Dubici kakav nije imao: Dobro nam došao najbrži sine

Velika čast za Kakanjca

I kako suzu ne pustiti - Tuki doček u Bosanskoj Dubici kakav nije imao: Dobro nam došao najbrži sine

Eldar Ganibegović

Amel Tuka godinama unazad je jedan od najvećih ambasadora Bosne i Hercegovine. Kroz velike uspjehe koje pravi na polju atletike promosisao je našu domovinu, svoj rodni Kakanj, ali je uvijek plijenio i svojim ponašanjem i skromnošću, a sada su mu se na sjajan način za to na neki način odužili i izmamili osmijeh na lice u Bosanskoj Dubici.

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka ponos je Bosne i Hercegovine i jedan od najuspješnijih sportista u njenoj historiji.

Drži nacionalne rekorde u utrkama na 800 i 400 metara, osvajao je medalje na Balkanskim prvenstvima 2012., 2013., 2014. i 2015. godine, a po prvi put u centar svjetske sportske javnosti dolazi kada je u julu 2015. godine u svom prvom nastupu na nekom od mitinga Dijamantne lige u karijeri, ponovo je popravio lični i državni rekord pobijedivši u Monaku s vremenom 1:42.51.

Iste godine osvaja bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Pekingu, da bi taj rezultat popravio u Dohi 2019. godine i osvojio srebro. Naravno, govorimo o utrkama na 800 metara što je njegova primarna disciplina. 

Iako je postigao velike uspjehe u karijeri i mnogo puta ponosnima učinio Bosance i Hercegovce i postao izuzetno popularan, nikada se nije promijenio. Utisak je da je postajao sve bolji i skromniji.

Mnogo je osmijeha donio na lica svojih sugrađana, a danas su oni odlučili da mu se oduže i to u Bosanskoj Dubici, što je i sam Amel objavio na svojoj Facebook stranici.

Oglasi

"U povratku za Italiju, zajedno sa našim uvaženim hafizom Nedimom Botićem svratio sam u posjetu omladini u Bosanskoj/Kozarskoj Dubici", započeo je opis u Facebook objavi Amel Tuka.

Kaže da su ga iznenadili i oduševili dočekom i to uz riječi: "Dobro nam doš'o bosanski sine, bosanskog roda i domovine. Dobro nam doš'o najbrži sine, bosanskog roda i domovine."

U povratku za Italiju, zajedno sa našim uvaženim hafizom Nedim Botić svratio sam u posjetu omladini u...

Posted by Amel Tuka on Friday, April 14, 2023

Srce mu je zaigralo, a zahvalio se i Atletskom klubu KD na klupskoj majici koju su mu poklonili. 

Nadamo se da će Tuka u što skorije vrijeme ponovo dostići svoju najbolju formu, te ponovo početi osvajati medalje i nastavljati oduševljavati sve Bosance i Hercegovce. 

Top Komentari

*p!p!t@*
Samo da upitam autora teksta da li je normalan? Pa ovo se ni na vjerskim portalima ne objavljuje, a izgeda da ne shvataš zašto...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi