Amina stavila hidžab, pa objasnila kako je na to reagovao njen suprug Amel Tuka

Donijela važnu odluku u životu

Amina stavila hidžab, pa objasnila kako je na to reagovao njen suprug Amel Tuka

E. Škorić

Supruga jednog od najuspješnijih bh. sportista Amela Tuke, Amina, donijela je jednu veoma važnu odluku.

Ona je pred Kurban bajram odlučila da stavi hidžab, a priznala je da joj se želja za pokrivanjem javila u djetinjstvu, dok je još učila svoje prvo sure i tada je, kaže, osjetila posebnu ljepotu i čarobnu energiju koju sa sobom nosi Islam.

Amina je po upoznavanju svom današnjem suprugu Amelu skrenula pažnju da je njen život zasnovan na principima vjere i da ima namjeru da se jednog dana pokrije, a naš atletičar je to s oduševljenjem prihvatio.

“Čak i prilikom našeg upoznavanja, Amelu sam odmah skrenula pažnju da je moj život zasnovan na principima vjere i da imam namjeru kroz život da se i pokrijem, što je on i tada sa oduševljenjem prihvatao. Moj Amel je stalno govorio da je uz mene i da sam ja slobodna da donesem takvu odluku sama i da vjeruje u mene i moje izbore. Na taj dan kada sam to javno i obznanila bio je veoma sretan i pokazao još veće poštovanje prema meni, te mi dao bezuvjetnu podršku. Na reakcije okoline gledam samo kroz pozitivnu prizmu, kao i u svemu, tako da mogu reći da sam čula i vidjela samo pozitivne komentare i veliku podršku, kako naše porodice tako i okoline a i iskrenih prijatelja. Danas osjećam neizmjernu zahvalnost na Uputi", kazala je Amina za Hanuma.ba portal.

Govorila je potom i o tome kako pamti svoje odrastanje u islamu i od koga je učila prve sure, principe vjere...

Oglasi

"Islam je bio i ostao stub moga odrastanja i općenito stub i moga života. Svoje prve sure sam naučila od svojih roditelja, a poslije sam svoje znanje proširila u mektebu te naučila prve harfove od moga mualima hafiza Safeta ef. Husejnovića, i na kraju uspješno položila sve hatme u našoj Sejmenskoj džamiji u Zenici”, kaže nam Amina, dodaje i to da što sam naučila u mektebu a što i danas učim od svoga supruga, svojih roditelja a i naših iskrenih prijatelja, pokušavam da slijedim i praktikujem koliko mogu i u skladu s vremenom u kojem živimo", rekla je Amina, prenosi Hanuma.ba.

Početkom godine Amel i Amina dobili su kćerkicu, nakon što su prethodno 2020. godine dobili sina Davuda.

Amina je inače diplomirana pravnica i čini se kako su ona i Amel savršeni jedno za drugo, a njihov život sada je ispunjen ljubavlju, srećom i lijepim trenucima zbog kojih se živi.

Vjera je jako važan faktor u njihovim životima i upravo ona im pomaže da ostvare sve svoje zacrtane ciljeve. Žele i svoju djecu odgajati u tom duhu i napraviti od njih dobre, čestite i poštene osobe. S obzirom odakle potiču, nema nikakve sumnje da će takvi i biti. 

Top Komentari

King_Kenny
...svaka njoj cast,ali ovo ima veze sa sportom kao i one vijesti o ulicnim tucama pijanaca i narkomana i vijesti o gologuzim radodajkama...znaci nidje veze.
9 0
DadiG
Interesantno kako se ovaj portal loži na religiju a u isto vrijeme ne mogu prestati izlagati golotinju i pisati o Wandy i ostalim ravaku
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi