Američka policija traži Ronaldov DNK uzorak
(Foto: EPA) Policija je ponovo otvorila istragu o čitavom slučaju u oktobru prošle godine nakon što je Mayorga izašla u javnost sa optužbama

Istražuje se slučaj navodnog silovanja

Američka policija traži Ronaldov DNK uzorak

Policija Las Vegasa je izdala nalog za uzimanje DNK uzorka Cristiana Ronalda (33) kako bi se moglo utvrditi da li isti odgovara tragovima pronađenim na haljini ženske osobe koja ga je prije nekoliko mjeseci javno optužila za silovanje.

The Wall Street Journal prenosi da su američke vlasti poslale nalog italijanskom sudstvu s obzirom da porutgalski as danas živi u Italiji i igra za Juvenuts.

Ronaldo i njegov advokatski tim su već odbacili sve tvrdnje Kathryn Mayorge koja je preko njemačkog Der Spiegela u septembru 2018. godine otužila Portugalca da ju je silovao.

Zaprijetili su Ronaldovi advokati i tužbom protiv njemačkog magazina, ali još uvijek nije poznato da li je do iste i došlo.

Prema priči koju je u septembru donio Der Spiegel, danas 34-godišnja Kathryn Mayorga je slučaj silovanja prijavila policiji u Las Vegasu odmah nakon navodnog incidenta koji se dogodio u jednom tamošnjem hotelu 2009. godine. Ipak, čitav slučaj je imao vansudski epilog.

Navodno je postignuta nagodba, a Mayorgi je plaćeno 375.000 dolara uz uslov da ne izlazi u javnost sa optužbama na račun Cristiana Ronalda. Međutim, njen advokatski tim sada vjeruje da takav dogovor nije validan.

Policija države Nevade je ponovo otvorila istragu o čitavom slučaju u oktobru prošle godine nakon što je Mayorga izašla u javnost sa optužbama, a sada stižu vijesti i da je zatražen Ronaldov DNK uzorak.

Peter Christiansen, jedan od Ronaldovih advokata, je nakon objavljivanja priče u Der Spiegelu istakao da se radi o izmišljotinama, ali nakon posljednjih dešavanja i izdavanja naloga za uzimanje DNK uzorka nije imao komentara, navodi se u tekstu Wall Street Journala.

Ronaldova bivša pomaže Kathryn: Poruke i snimke će pokazati pravo lice

Prethodna 2018. godina za Cristiana Ronalda bila je veoma turbulentna. Portugalac je napravio transfer iz Real Madrida u Juventus, ali uz to se i suočio s optužbama za silovanje od strane američke studentice Kathryn Mayorge.

Dok se sudski organi bave ovim slučajem, mnogi su stali u Ronaldovu zaštitu, među kojima i neke njegove bivše djevojke koje su ga opisale kao džentlmena i istakle da optužbe za koje se tereti ne idu uz njegovu ličnost. No, tako ne smatra i Jasmine Lennard koja je sa zvijezdom Juventusa imala ljubavnu romansu prije jedne decenije.

"Niko zaista ne zna kakav je on. Užasno je koliko se ljudi oslanjaju samo na jedan dio njegovog karaktera. Poslije dugog razmišljanja odlučila sam da potražim Kathryn i njene advokate kako bi im pružila pomoć u rješavanju ovog slučaja. Ne mogu više da slušam njegove laži. Imam snimke koji će biti od neprocjeljive važnosti za Kathryn i njen tim", napisala je Jasmine na Twitteru.

Portugalca je zatim nazvala psihopatom.

"Imam hiljadu poruka od njega. One sa seksualnom sadržinom se apsolutno poklapaju sa onima koje je slao Kathryn. Priznao mi je da ima ozbiljne mentalne probleme. On je brutalan lažov i psihopata. Niko u to ne može da povjeruje bez dokaza, ali ja sam pametna i imam ih dosta."

Navodno joj je i prijetio.

"Kada smo bili u vezi prijetio je da će me, ako se budem viđala sa nekim drugim, kidnapovati, isjeći na komade, spakovati u torbu i baciti u rijeku. Imam dokaz za sve što kažem, on je psihopata. Ne bojim ga se, znam sve prljave tajne, sigurno neću ostati po strani, vjerujem da je kriv", poručila je na kraju.

Promo

Top Komentari

Sultan Sulejman
Prostitutkama ponestalo zelenih novcanica!
15 1
Edin Merlin
Sad će i moja poznanica Hašmeta isto uraditi,da i ona svoju mindju unovči !!!!
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi