Amra Silajdžić o bračnoj idili: Uživam da Edina dočekam s ručkom

Supruga bh. reprezentativca

Amra Silajdžić o bračnoj idili: Uživam da Edina dočekam s ručkom

O. Lekić

Bh. manekenka Amra Silajdžić ne prestaje izazivati zanimanje javnosti, kako zbog svog rada, tako i zbog braka sa našim fudbalskim reprezentativcem Edinom Džekom.

Ovaj 'celebrity' par je u ljubavi još od 2012. godine i od tada su nerazdvojni, a o bračnom životu i podršci koju međusobno jedno drugom pružaju Amra je govorila u intervjuu za magazin Azra.

Na konstataciju da mnoge žene nemaju tu sreću da partner razumije njihov posao, Amra je odgovorila koliko je obostrano razumijevanje zapravo i ključ za skladan život.

"Poštovanje, razumijevanje i podrška, osim ljubavi su najbitnije stvari, tako da jedno bez drugog ne ide", odgovorila je Amra.

Otkrila je i da li je, kada je riječ o odnosu snaga između muškaraca i žene, više naklonjenja tradicionalnim ili feminističkim principima.

"Ja sam u međuprostoru. Mislim da je feminizam danas donio mnogo nelagode, otežao je ženama da opstanu u ovom društvu. S druge strane, tradicionalni principi otišli su u drugu krajnost. Treba probati izbalansirati između jednog i drugog. Žena treba da zna šta želi, i da se drži toga. Da nađe čovjeka koji će je podržavati u njenim željama i snovima i odlukama, bez obzira imali oni porodicu ili ne, ako žena misli da može napraviti balans između toga i ipak ostati svoja, to je ipak nešto najbitnije. S druge strane, žena je uvijek bila ta koja je vodila kuću, bar ja smatram, ali ne želim da namećem svoje mišljenje nikome, ali lijepo mi je obavljati kućanske poslove, da sam tu maksimalno u životima naše djece. Uživam da Edina dočekam s ručkom, mada to nije obavezno i ne želim da se to podrazumijeva, jednostavno tako se najljepše osjećam. Jednako želim i da imam nešto svoje, što je nevezano za kuću i za djecu."

Par riječi o vjenčanju sa Edinom.

"Bilo je bajkovito, kao i svako vjenčanje. Nisam nikada o tome pričala, ostavimo to za drugu priliku."

Amra i Edin su u međuvremenu postali i roditelji dvoje djece, kćerke Une i sina Danija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi