Najluđi penzioner u svijetu fudbala: Pristao je na izazov koji je za mnoge vrhunac ludosti
Nekadašnji njemački reprezentativac Andre Schurrle odlučio se na nove životne izazove i očigledno u njima itekako uživa (Foto: Instagram)

Izdržao je ekstremne uslove

Najluđi penzioner u svijetu fudbala: Pristao je na izazov koji je za mnoge vrhunac ludosti

M. Šljivak

Svijet fudbala ostao je iznenađen kada je sa samo 30 godina nekadašnji reprezentativac Njemačke Andre Schurrle odlučio da se povuče iz fudbala i da se posveti drugim stvarima i uživanju u životu.

Andre Schurrle je tokom profesionalne karijere zaradio sasvim dovoljno novca da živi mirno do kraja života, a od 2020. godine ovaj nekadašnji fudbaler je u penziji.

Nakon što se umirovio odlučio je isprobati neke nove izazov. Tako je prethodnih dana objavio kako učestvuje u ledenom izazovu kojeg predvodi čuveni Nizozemac Wim Hof, koji oporavlja tijelo i um na brutalno niskim temperaturama.

Andre Schurrle s društvom u šetnji po ektremno niskim temperaturama i gotovo bez odjeće

Schurrle je odlučio postati dio izazova. Objavio je nekoliko fotografija na kojima bez majice šeta po temperaturama koje su daleko ispod nule i otkrio je šta se dešava s njegovim tijelom.

"Najteži mentalni izazov kojeg sam ikad imao. U finišu nisam mogao osjetiti ništa i morao sam naći nešto u sebi da nastavim dalje", napisao je Schurrle i dodaje:

"Ovo iskustvo nikad neću zaboraviti. Temperatura -19, vjetar od 100 km/h u naša lica, jak snijeg i kiša. Šta sam naučio? Ja i moje tijelo smo snažniji nego što sam mislio. Sve se može kada se uključi um i duša", poručioje Schurrle.

Oglasi

Wim Hof, poznatiji kao The Iceman, očigledno je imao dosta utjecaja na nekadašnjeg fudbalera i on je na kraju odlučio da se okuša u njegovim ekstremnim izazovima po niskim temperaturama.

Nekadašnji njemački reprezentativac karijeru je završio u 30. godini i odlučio se na nove izazove

Izazov je završio uspješno. Vrlo je vjerovatno da će se ponovo vratiti jer je po njegovim riječima poprilično uživao u ovom nevjerovatnom izazovu.

Andre Schurrle je karijeru okončao kao 30-godišnjak. Posljednji tim u kojem je nastupao bio je Spartak iz Moskve, a u bogatoj karijeri igrao je još za Fulham, Borussiju, Wolfsburg, Chelsea, Bayer i Mainz.

Nekadašnji krilni napadač je sedam godina bio i standardan član selekcije Njemačke i učestvovao je u osvajanju Svjetskog prvenstva 2014. godine.

Za Elf je danas 32-godišnji Schurrle odigrao ukupno 57 utakmica i postigao je 22 pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi