"Ja sam živi dokaz da gej može igrati profesionalni fudbal"
Foto - Instagram

Australski fudbaler skinuo teret sa ramena

"Ja sam živi dokaz da gej može igrati profesionalni fudbal"

M. Šljivak

Andy Brennan je u maju 2019. godine postao prvi australski fudbaler koji je priznao da je gej.

Ovaj 27-godišnjak se odlučio na ovaj potez kako bi sebi olakšao život i u razgovoru za Sportbible tvrdi da mu je to najbolja odluka u životu.

"Trebale su mi godine da se osjetim normalno izgovarajući riječi da sam gej. Nisam to mogao više držati u sebi, borio sam se sam sa sobom, ali na kraju se to ispostavila kao najbolja odluka u životu", rekao je Brennan i nastavlja:

[instagram]https://www.instagram.com/p/B0vH0nvnQLZ/[/instagram]

"Neki ljudi smatraju da ne možeš biti profesionalni fudbaler i biti gej. Ja sam živi dokaz da se to može", rekao je Brennan.

Ovaj fudbaler trenutno nosi dres ekipe South Hobart, a od poznatijih klubova je dvije sezone nastupao za Newcastle Jets.

Top Komentari

Adnanos
Ma boli me K koje ko sta i ko koga. Pun mi je K moji problema. Ne smaram se budalestinama. Neka rade sta jim dusa pozeli i neka bude svako sta god pozeli!
4 0
Maestro
Hoće da kaže ***** vidi kako su oni sebi izmislili elegantno GEJ a u suštini ne zna se ko koga kerebeči
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi