Poznati bh. pjevač zaljubljenik je u fudbal i strastveni kolekcionar - Tu su Torres, Berbatov...

Najveća strast Anida Ćušića nakon muzike je fudbal

Poznati bh. pjevač zaljubljenik je u fudbal i strastveni kolekcionar - Tu su Torres, Berbatov... · Intervju

Eldar Ganibegović

Bosanskohercegovačka, ali regionalna javnost Anida Ćušića upoznala je 2018. godine kada je pobijedio na regionalnom muzičkom takmičenju Zvezde granda. Nakon muzike, njegova najveća strast je fudbal, a hobi mu je skupljanje dresova.

Popularni bh. pjevač Anid Ćušić prije nekoliko je dana na Instagram story objavio fotografiju na kojoj pozira s dresom Roquea Santa Cruza iz Malage. "Malo veća romantika", napisao je i označio Amara Gileta Jašarspahića, svog starijeg kolegu i momka koji je pet godina prije njega pobijedio na pomenutom takmičenju.

Opis nije dostupan.

Na njegovom profilu mogu se vidjeti brojne fotografije sa stadiona ili fotografije na kojima pozira s dresovima. Javio se za SportSport.ba i napravili smo malo drugačiji intervju od onih na koje je navikao. Tema nije bila muzika, nego fudbal.

"Ljubav prema fudbalu nastala je već od malih nogu, tako da pored muzike, fudbal je onako jedina stvar koja me dodatno ispunjava. Imam veliku kolekciju dresova, među kojima su neki onako baš unikatni dresovi poput Pavlyuchenka, Berbatova, Torresa, Machede, Oršića, Gavranovića... Naravno, u kolekciji je i dres Danilovića iz reprezentacije, družimo se i pričamo često o fudbalu", istakao je Ćušić na početku razgovora za SportSport.ba.

Oglasi

"Često preko poznanika dolazim do tih nekih unikatnih dresova poput Santa Cruza, a naravno često naručim dres i momci koji se bave tim potrude se maksimalno kako bi nabavili dres koji želim", glasio je odgovor na pitanje na koji način dolazi do dresova.

Zanimalo nas je i koji mu je najdraži dres u kolekciji, a izdvojio je dres legendarnog španskog napadača, Fernanda Torresa.

"Jako teško pitanje. Sigurno jedan od najdražih je dres Torresa iz Sezone 2009/2010, on mi je jedan od najdražih napadaca iz tog perioda."

Naš sagovornik organizovao je svoje vrijeme na način da bude prisutan na obje prve polufinalne utakmice Lige prvaka. Prvo je pratio duel Real Madrida i Manchester Cityja na Santiago Bernabeuu, dok je dan kasnije na San Siru pratio Derby della Madonnina između Milana i Intera.

Oglasi

"Jako lijep osjećaj je pogledati takve ekipe, takve utakmice. Real i City, dvije ekipe koje su tako spremne, igraju tako brz fudbal, uz to još su pala dva prekrasna gola. Za mene je bolja atmosfera bila na San Siru. To jednostavno ne možete riječima opisati."

Finale se igra u Istanbulu 10. juna. Edin Džeko će predvoditi Inter, a protiv koga znat ćemo večeras kada revanš na Etihadu odigraju Manchester City i Real Madrid. Anid, nažalost, neće moći uživo gledati finale. 

"Što se tiče samog finala, imam želju da odem, ali nažalost radim taj vikend, tako da ću finale pratiti preko telefona. Iduće godine ću se bolje organizovati i sigurno prisustvovati finalu, nadam se da će tada u finalu igrati Barcelona za koju i navijam", kazao nam je Ćušić za kraj razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi