'Najluđa' vila svijeta u vlasništvu je velike zvijezde - Samo u kešu je donio 11 miliona

Izdvojio je ogromnu cifru za nju

'Najluđa' vila svijeta u vlasništvu je velike zvijezde - Samo u kešu je donio 11 miliona

Midhat Šljivak

Brojni sportisti širom svijeta troše ogromne količine novca na kupovinu nekretnina, a pojedini zaista znaju i pretjerati kada je u pitanju cifra koju daju za dom u kojem će stanovati. Među njima prednjači košarkaš Los Angeles Lakersa Anthony Davis koji definitivno ima najluđu vilu od svih i koja ga je koštala čak 31 milion dolara.

Mnoge zvijezde definitivno ne znaju šta će s novcem kojeg dobijaju od bogatih ugovora. Dosta ih na kraju izgubi sve jer loše ulažu i ne mogu po završetku karijere pratiti troškove koje su lako pokrivali tokom igrčakih dana.

Dosta je sportista koji izdvoje ogromne količine novca za vile u kojima stanuju, a jedan od najluđih poteza napravio je košarkaš Los Angeles Lakersa Anthony Davis.

On je trenutno pod ugovorom od 190 miliona dolara. Tokom karijere je zaradio ogromne cifre, pa je u Los Angelesu odlučio da kupi vilu koja košta 31 milion dolara.

Anthony Davis uživa u nevjerovatnoj vili koju je platio čak 31 milion dolara 

Od ove cifre Davis je donio 11 miliona dolara u kešu, ostatak je platio putem banke, a za ovaj novac dobio je sve što neko može da poželi.

Njegovo imanje u Los Angelsu se prostire na 20.000 kvadratnih metara. Nalazi se u naselju Bel Air Crest i posjeduje apsolutno sve što mu je potrebno.

Oglasi

Vila odiše luksuzom. U njoj se nalazi osam spavaćih soba, 10 kupatila, brojne sobe za zabavu i dosta toga drugog.

Izgled vile Anthonyja Davis iz zraka

U ogromnom dvorištu nalazi se bazen koji je dug 36 metara, teniski teren, a iz njegovog neskormnog doma pruža se divan pogled na Tihi okean.

Iako ima sve što poželi mnogi su uvjereni da je cijena ovog imanja poprilično pretjerana i da Davis nikada neće moći vratiti uloženi novac jer ipak je 31 milion dolara itekako ozbiljna cifra.

Treba istaći da je zvijezda Lakersa u svom vlasništvu imala još jednu vilu u Gradu anđela. Platio ju je 7.5 miliona dolara, a nedavno ju je uspio prodati za milion manje.

Davis je trenutno 'težak' 130 miliona dolara. Za sada ima novca da lako održava ogromne vile, ali pitanje je šta će se desiti kada završi karijeru jer je održavanje izuzetno skupo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi