Šta se desilo s Hrvaticom koja je svijet ostavila bez daha? "Nikad nisam razumjela što mi to rade"

Nekadašnja najljepša košarkašica svijeta

Šta se desilo s Hrvaticom koja je svijet ostavila bez daha? "Nikad nisam razumjela što mi to rade"

Admin Čaušević

Prije deset i kusur godina svojom pojavom je osvojila svijet, čak je i proglašena najljepšom košarkašicom na svijetu. Praktično ne postoji muškarac kojeg u to vrijeme nije ostavila bez daha. Međutim, danas živi potpuno drugačiji život. 

"Antonija Mišura je vjerovatno najljepša košarkašica ikad koja je obula tenisice", poručio je poznati košarkaš Nate Robinson nakon što je 2012. godine ugledao famoznu Hrvaticu.

U međuvremenu bivša hrvatska košarkašica je otišla u penziju, udala se i postala majka. Ostavila je i djevojačko prezime te se sada preziva Sandrić kao i njen muž Marko koji je također bivši košarkaš.

Danas 35-godišnja Antonija se u javnosti rijetko pojavljuje. U jednom od posljednjih intervjua je govorila o zlobnicima s kojim se susreta tokom karijere. Iako su je uglavnom hvalili, ne krije da je imala i ljubomornih pogleda.

Antonija Mišura iz igračkih dana

"Itekako sam se susretala s tim. Pogotovo kad živiš u maloj sredini kao ja, to je naglašeno. Nikad to nisam razumjela. Ja sam iz porodice gdje sam naučena da poštivam svakoga i sve, pa onda i ja računam kakva sam ja da će bit i drugi ali nije to tako."

"Tako da sam se puno puta susrela s tim. Ja sam takva kakva jesam i uvijek ću bit pozitivna i svakome ću željeti dobro, a i tako bi voljela da i moja djeca sutra budu'', poručila je ona.

Oglasi

Presretna u braku

Zbogom košarci je rekla prije pet godina, u međuvremenu je dobijala pozive i da se vrati, ali kako sama kaže majčinstvo joj je na prvom mjestu.

"Bila sam brza u sportu takva sam i privatno. Onda kad rješavamo idemo to riješiti odjednom. Pa onda kasnije i mi s njima možemo uživati. I da se oni zajedno mogu odgajati. Malo je izazovno ali dobro", kazala je Antonija koja rodila kćer i sina.

Hrvatica je danas posvećeno prvenstvno porodičnom životu

Zanimljivo da je u vezi sa svojim mužem još iz srednjoškolskih dana. Bez obzira na sve uspjeli su ostati zajedno te su izgradili pravi porodični dom.

"On je stvarno super, tu nemam riječi. Ja mogu izaći, s prijateljicama i na večeru i sve. Uvijek je tu, uspavat će ih stvarno nema razlike. Naučeni smo, u košarci smo igrali timski, nismo bili samo ja i ja, a i tako smo i u kući i to je to."

Najveći uspjeh u karijeri joj je nastup na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine s Hrvatskom. Tada ju je Bleacher Report proglasio najljepšom košarkašicom Igara.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
"Ostavila je i djevojačko prezime te se sada preziva Sandrić kao i njen muž Marko" - bravo Čauše, svaki put sebe nadmašiš...
1 0
TurgutBayraktar
Tenisice sta je to dovraga mislite patike?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije