Realu se 12 godina kasnije desila istva stvar: "Odbačeni" pozvao sve na zabavu, došla samo dvojica!

Essien više nije jedini

Realu se 12 godina kasnije desila istva stvar: "Odbačeni" pozvao sve na zabavu, došla samo dvojica!

Admin Čaušević

Vjerovatno ne postoji ljubitelj fudbal koji nije čuo za propalu rođendansku zabavu Michaela Essiena na kojoj su se od svih igrača Reala pojavili samo dvojica i to Luka Modrić i Ricardo Carvalho.

Bio je decembar 2012. godine kada se Essien nadao da će na sjajan način proslavili svoj 30. rođendan, međutim dočekao ga je hladan tuš.

Sada penzionisani veznjak je pozvao sve igrače, a pojavili su se samo Modrić i Carvalho. Poslije toga je Jose Mourinho fudbalera iz Gane tješio da u pitanju nije ništa lično, već da je Real klub u kojem tako funkcionišu stvari.

Mourinho je objasnio Essienu da su igrači Reala uglavnom posvećeni sebi i da slobodno vrijeme troše na sebe te kako nemaju ništa protiv njega.

Nakon 12 godina u Realu se desila praktično ista stvar. Ovaj put Essienova kopija je Arda Guler, mladi Turčin koji je na neki način već otpisan u Los Blancosima.

Oglasi

Naime, nakon sjajne sedmice za Real te pobjeda nad Manchester Cityjem i Barcelonom, mečevima u kojim nije dobio ni minute, Guler je odlučio organizovati roštilj u svom domu.

Sluteći po objavama na društvenim mrežama turskom veznjaku su se odazvala samo dvojica fudblera. To su Brahim Diaz i Federico Valverde.

Na zabavi su bili prisutni i Gulerovi roditelji, fudbaleri Reala su igrali stolni tenis, te su oko bazeni plesali uz tradicionalno tursko kolo.

Možda je i današnja scena pokazatelj kako teku stvari u Realu kao klubu. Tokom treninga i na terenu svi igrači su kao braća, ali u slobodno vrijeme svi su posvećeni sebi.

Kao što je poznato Guler je na marginama Real Madrida, a navodno je jedini koji nije proslavio pobjedonosni gol Judea Bellinghama protiv Barcelone u El Clasicu.

U dvije najvažnije utakmice dosadašnjeg dijela sezone, u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Cityja te Barcelone u La Ligi Carlo Ancelotti mu nije dao ni minut što dovoljno govori o njegovom statusu.

Možda je i to jedan od razloga zašto je organizovao zabavu kako bi zaboravio na period neigranja, međutim možda stvari nisu išle po planu pošto su mu došla samo dvojica saigrača.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi