Arena Sport potvrdila loše vijesti za bh. građane: Više nismo u pregovorima sa Telemachom

Dobar dio stanovištva ostaje bez sjajnih sportskih događaja

Arena Sport potvrdila loše vijesti za bh. građane: Više nismo u pregovorima sa Telemachom

Midhat Šljivak

Arena Channels Group, kompanija koja je vlasnik kanala Arena Sport, oglasila se još jednim saopštenjem.

Naveli su kako nisu u aktivnim pregovorima sa Telemachom oko produžetka saradnje i to nakon što je Telemach jedino dobio produžiti ugovor sa ovom kompanijom.

"U skladu sa posljednjim dešavanjima i dezinformacijama, te pojedinih lažnih navoda za korisnike koje su se pojavile na tržištu BiH, Arena Sport želi još jednom kompletnu javnost i sve gledaoce informisati o nekoliko važnih detalja:

1. Arena Sport je u posljednjih nekoliko godina investirala značajna sredstva u jačanje TV sadržaja i u tom pogledu uspjela kupiti prava na prenose NBA lige, Lige prvaka, Evropske lige i i nove Konferencijske lige, te svih regionalnih fudbalskih liga – m:tel PLBiH, Superlige Srbije i HNL-a. Konačno, otkupljena su i prava na špansku fudbalsku La ligu od nove sezone.

2. Uprkos ovim investicijama distributivne cijene na tržištu su ostale nepromijenjene i prihvatljive za sve. Dokaz tome su produženi ugovori sa svim operaterima u BiH, izuzev sa Telemachom.

3. Telemach je jednostrano i iznenađujuće odlučio da ne produži saradnju sa Arena Sportom, iako su cijene distribucije ostale iste kao i do sada. Da stvar bude još teža za korisnike, na ovaj potez se odlučio neposredno za novogodišnje praznike kako bi korisnici imali jako malo prostora i vremena za reakciju.

4. Arena Sport želi sve korisnike i gledaoce obavijestiti da u ovom trenutku ne pregovara sa predstavnicima Telemacha za produženje saradnje. Ista je prekinuta od strane Telemacha iz neobjašnjivih razloga.

5. U cijeloj ovoj situaciji Arena Sport želi obavijestiti sve gledaoce da su naši kanali i dalje lako dostupni na cijeloj teritoriji BiH, obzirom da su svi drugi operateri produžili saradnju sa našom kompanijom na duži vremenski period.

Konačno, kao i uvijek do sada, Arena Sport je težila ka što boljem i kvalitetnijem sadržaju, ali i korektnom odnosu na tržištu i prema operaterima i prema gledaocima za šta je dokaz dugogodišnja saradnja sa svim operaterima i dostupnost na cijeloj teritoriji BiH", saopšteno je iz Arene.

Top Komentari

19501911
Jos godinu ugovora s Telemachom,nakon toga da jedini operater bude,nikad vise,ostavili SportKlub oni prenose Izraelsku ligu,Indijsku ligu,pa halo ljudi,o cemu pricamo,konacno nasa liga,slovenska,srpska,hrvatska,crnogorska, barem jednu utakmicu pogledas vikendom nase lige i oni nas jebu,e necete vise cigani!
6 0
Len
Treba tuziti, ne moze on samo tako ukinuti primarne kanale nekome ko je mozda zbog tih kanala potpisao ugovor. Ili smanjiti cijenu pretplate. Tek tako ne moze proci.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi