Nije beg cicija: Kada Balkanac slavi u Njemačkoj konobarice pričaju o tome
Golman s Kosova imao je velikog razloga za slavlje, pa je u Minhenu organizovao slavlje za raju (Foto: Pexels)

10.000 eura samo na bakšiš

Nije beg cicija: Kada Balkanac slavi u Njemačkoj konobarice pričaju o tome

M. Šljivak

Konobarice u jednom klubu u Minhenu otišle su kući s bakšišom od 10.000 eura. One su razloga za slavlje imale nakon što je ludi provod imao golman engleskog Burnleyja i reprezentativac Kosova Arijanet Murić, koji je 'počastio raju' u slavlju zbog povratka u Premier ligu.

Burnley je ostvario ekspresan povratak u Premier ligi Engleske. Velike zasluge za to ima i reprezentativac Kosova Arijanet Murić koji odrađuje zaista odličan posao među stativama ovog kluba.

Murić je znao da proslavi promociju u Premiership. Organizovao je slavlje 'za raju' u jednom minhenskom noćnom klubu i potrošio je poprilično finu cifru.

Arijanet je s grupom prijatelja u nekoliko sati potrošio 36.000 eura. Pili su skupe šampanjce (Dom Perignon, Armand De Brignac, Moet & Chandon Nectar) te boce Chivas Regal.

Konobarica Chantal s praznim bocama koje su popili Murić i društvo (Foto: Bild)

O posjeti golmana Burnleyja njemačke medije je izvijestila konobarica Chantal. Učinila je to kako bi pokazala kakav je Murić gospodin jer joj je ostavio 10.000 eura bakšiša. Ona je to podijelila s kolegama.

"Pozvala sam ih sve i podijelila sam bakšiš. Dio su dobili svi konobari, izbacivači, DJ, čak i čovjek zadužen za toalet", govori Chantal za Bild.

Oglasi

Ona je svoj dio već potrošila. Kupila je psića, a o boravku Murića u klubu gdje radi je dodala.

"Pravio je dobru atmosferu", govori zadovoljna konobarica.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CEHjze8p1Gs/[/instagram]

Arijanet Murić je pojačao Burnley u ljeto prošle godine i preuzeo je 'jedinicu' ovog tima u Championshipu, te se pokazao kao pravi izbor ovog tima.

On je prethodnih sedam godina bio pod ugovorom s Manchester Cityjem. Međutim, među Građanima nije dobio previše prostora za igru i išao je na brojne posudbe.

Standardni je broj jedan i reprezentacije Kosova za koju je odigrao 30 utakmica

Top Komentari

BosnaH
To je puf ...Ali kulturno se zove Klub...
0 0
TurgutBayraktar
Turcin iz rozaja ch koji mislinda je albanac i naravno branibza kosovo umjesto za cg ili Tursku a cg ga ispusti jer cuj mlad je nek se kali i ode on
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije