Dečko sa staklenim nogama danas je nestvarna mašina
Arjen Robben je nakon bogate fudbalske karijere ostao u sportu i bavi se trčanjem (Foto: Instagram)

Uživa u novom sportu

Dečko sa staklenim nogama danas je nestvarna mašina

Midhat Šljivak

Iako je odavno završio s profesionalnom karijerom Arjen Robben (38) je i dalje u nevjerovatnoj fizičkoj formi, a nakon što je okačio kopačke o klin odlučio se baviti trčanjem.

Arjen Robben je 2021. godine odigrao svoj posljednji meč u dresu Groningena, ali nakon okončanja karijere nije se opustio i ostao je u sportu.

Iako je potpuno van fudbala, on je trenutno možda i bolje fizički spreman nego što je to bio tokom fudbalske karijere jer se bavi trčanjem na dužim stazama, kao i plivanjem te vožnjom bicikla. 

U aprilu ove godine istrčao je prvi maraton. 42 kilometra je uspio istrčati u vremenu i to u vremenu od tri sata, 13 minuta i 40 sekundi.

I u mjesecima nakon toga je učestvovao na brojnim takmičenjima, a danas je trčao na 15 kilometara i ostvario je veoma zapažen rezultat.

Oglasi

Za ovu dionicu legendarnom fudbaleru trebalo je 55 minuta, odnosno jedan kilometar trčao je za 3.4 minute i pokazao je da je istinska fizička zvijer.

Legendarni nizozemski fudbaler je imao teške operacije. Često je bio van terena i zbog toga je prozvan staklenim čovjekom.

Međutim, na terenu se to nije osjetilo previše jer je Robben igrao čudesan fudbal godinama unazad i jedan je od najboljih nizozemskih fudbalera u proteklih 20 godina.

Legendarni fudbaler je u bogatoj karijeri igrao za istinske velikane evropskog fudbala. Karijeru je počeo u Groningenu, a zatim je nastupao za PSV, Chelsea, Real Madrid i Bayern, gdje je stekao istinsku slavu.

Naranvo, najviše trofeja podigao je u dresu Bayerna s kojim je uzeo gotovo sve što je mogao, a trofeje je uzimao i s Chalseajem, Realom i PSV-om.

Za reprezentaciju Nizozemske Robben je igrao od 2013. do 2017. godine i u tom periodu je u 96 utakmica postigao 37 pogodaka.

Oglasi