Flaša draža od karijere i života - Bivši igrač Hajduka uništen od alkohola, ljekari se bore za njega

Milevski prepio

Flaša draža od karijere i života - Bivši igrač Hajduka uništen od alkohola, ljekari se bore za njega

Midhat Šljivak

Nekada velika zvijezda ukrajinskog fudbala Artem Milevski (38) završio je u bolnici nakon što je popio ogromnu količinu alkohola i njegovo stanje je ozbiljno.

Artem Milevski nekada je važio za najveću nadu ukrajinskog fudbala. Proglasili su ga nasljednikom Andriya Shevchenka, ali zbog lagodnog života on nikada nije dostigao očekivane visine.

Pad u njegovoj karijeri počinje 2012. godine dok je još igrao za kijevski Dinamo u kojem je imao status velike zvijezde, a zatim je počelo lutanje od kluba do kluba.

Alkohol mu je očigledno bio draži od treninga. Prije nekoliko dana umalo ga je koštao života i on je u bolnici u poprilično ozbiljnom stanju. Saopštio je to njegov prijatelj i bivši saigrač iz reprezentacije Alexander Aliyev.

"Želim raščistiti stvari oko Milevskog. Hvala Bogu pa smo uspjeli da ga smjestimo u bolnicu. Ovdje već pet dana i situacija je veoma ozbiljna. Ljekari se bore i za sada je dobro", rekao je Aliyev.

Oglasi

Milevski je karijeru okončao 2021. godine, mada je ona okončana još mnogo ranije zbog neprofesionalnog načina života i tona alkohola koje je pio u ludim noćnim provodima.

A nekad mu se predviđala velika karijera. 2006. godine je bio jedan od najboljih mladih igrača Evrope, a potom je igrao sjajan fudbal u kijevskom Dinamu gdje je zabio 87 golova u 278 nastupa.

Nakon odlaska iz kluba 2013. godine uslijedile su godine lutanja. Igrao je za Gaziantepspor, splitski Hajduk, RNK Split, te nekoliko drugih klubova.

Tek povremeno bi pokazao talenat kojeg je imao. Flaša mu je bila draža od karijere koja je na kraju potpuno uništena.

Za reprezentaciju Ukrajine nastupio je 50 puta i postigao je osam golova.

Top Komentari

Zulfikar
Kazu na frontu vodke na preteke…
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi