Asamoah Gyan izgradio pravo poslovno carstvo pred kraj karijere
Foto - Instagram

Imao je prave poteze

Asamoah Gyan izgradio pravo poslovno carstvo pred kraj karijere

M. Šljivak

Asamoah Gyan dobro je poznato ime u svijetu fudbala. Nekadašnji kapiten reprezentacije Gane ima bogatu internacionalnu karijeru, a posljednje dane karijere provodi kod kuće nastupajući za ekipu Legon Cities.

Tokom evropske i azijske karijere ovaj 35-godišnji fudbaler je zaradio dovoljno da do kraja života ne mora raditi ništa.

Samo u dresu kineskog Shanghai SIPG-a je sedmično zarađivao 230.000 funti i u periodu od 2015. do 2017. godine je bio jedan od najplaćenijih fudbalera svijeta.

Naravno, imao je unosne ugovore u Saudijskoj Arabiji, Emiratima, Indiji i Turskoj, pa je odlučio u poznim igračim godinama da se vrati kući da još malo uživa u fudbalu.

Gyan je van terena izgradio pravo poslovno carstvo. U Gani je vlasnik brojnih kompanija koje mu donose jako dobru zaradu i može se itekako reći da je ovaj napadač jako dobro uložio novac.

Jedan od prvih poslova koje je započeo je uvoz hrane u Ganu. To već radi od 2012. godine i navodno je trenutno jedan od najvećih uvoznika riže i nudli.

Oglasi

Također, Gyan je nedavno dobio dozvolu za otvaranje aviokompanije. Uskoro se očekuju prvi letovi Baby Jet Airlinesa i očekuje se da će letovi iz Accre ići prema brojnim destinacijama.

[instagram]https://www.instagram.com/p/B_zeKOqjpZ_/[/instagram]

Ni to nije sve. On posjeduje kompaniju koja se bavi organizovanjem velikih događaja, boksersku promotorsku kuću, te brojnih nekretnina, prodavnica, hotela i banaka.

Interesantno je da je prije otvaranja aviokompanije Gyan osnovao prevozničku firmu i vlasnik je preko 20 autobusa koji iz Accre voze prema brojnim susjednim državama.

Gyan posluje jako dobro. Iskoristio je maksimalno zarađeni novac kako bi napravio poslovno carstvo i za sada mu jako dobro ide.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Bx4xRFrDMNN/[/instagram]

Podsjetimo, ovaj fudbaler je u evropskoj karijeri igrao za Udinese, Modenu, Rennes, Sunderland i Kayserispor.

Bogatstvo je stekao igrajući četiri godine za Al Ain gdje je imao ugovor od 8 miliona eura po sezoni, te u kineskom Shanghaiju gdje je uzeo više od 30 miliona eura za dvije godine.

Top Komentari

Ante G.
Hahahahahahahqhahahaahha, a gledaj im povezane vijesti, na dnu ove stranice. Stvarno veceg dna od ovog nema. Hahahahahahahahahahaah, pa je li moguce ovako se ofirati. :))))
5 0
dinass
Stvarne ste budale a ne novinari
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi