Dotakli su dno: Milioni koje su ovi fudbaleri potrošili možemo samo sanjati

Ne zna se koji je gori

Dotakli su dno: Milioni koje su ovi fudbaleri potrošili možemo samo sanjati

E. Čaušević

Nekadašnji napadač Sunderlanda, Asamoah Gyan, prije nekoliko godina bio je jedan od najplaćenijih igrača svijeta, a prošle sedmice je šokirao javnost kada je objavio da se nalazi pred bankrotom.

Gyan trenutno igra u Turskoj u dresu Kayseri spora u koji je stigao još 2017. godine, ali je odigrao svega devet mečeva za ovaj tim. Ipak, mnogi ne mogu da vjeruju da će pred bankrotom jer je prethodnih sezona igrao u Al Ainu, a zatim i Kini u dresu Shanghai SIPG-a.

Tada je Gyan bio jedan od najplaćenijih igrača na svijetu jer je sedmično zarađivao 227.000 funti. No, čini se da ga je luksuzni način života i trošenje para na sve i svašta dobro koštao jer je objavio da na bankovnom računu trenutno ima svega 600 funti.

Ipak, on nije prvi fudbaler koji je dotakao dno što se tiče finansija. Njih je bilo mnogo više, a donosimo vam TOP 10 bankrota u svijetu fudbala koji su potresli javnost. Jedan od njih nedavno se desio kada je Ronaldinho objavio da na računu ima pet dolara.

Top Komentari

Edy
sve idiot do idiota
13 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi