Ashley Cole vezan i mučen pred očima djece: "Odsjeći ćemo mu prste"
Foto - Instagram

Nekadašnji fudbaler

Ashley Cole vezan i mučen pred očima djece: "Odsjeći ćemo mu prste"

Midhat Šljivak

Legenda engleskog fudbala Ashley Cole proživio je pravu dramu u svom domu kada su ga u januaru 2020. godine napali naoružani razbojnici. Cole je pred ženom i djecom vezan i mučen, a kriminalci su srećom nakon svega uhvaćeni i našli su se na sudu.

Ashley Cole je godinama bio velika zvijezda engleskog fudbala. Zaradio je milione u karijeri, a njegov luksuzni stil života je očekivano privukao razbojnike koji su ga odlučili opljačkati.

Šestorica maskiranih razbojnika upali su u dom nekadašnjeg fudbalera u januaru 2020. godine. Vezali su Colea za stolicu i mučili su ga pred ženom i djecom.

Ove informacije otkrviene su na suđenju osobama koje su uhapšene zbog ovog napada.

"Ashley Cole je vezan ispred žene i djece. Jedan od razbojnika je predložio da mu odsjeku prst", saopšteno je.

Oglasi

Tužilaštvo je napad na Colea i njegovu porodicu okarakterizovalo kao veoma nasilno i brutalno.

"Prisustvo vlasnika nije ih odbilo od želje da opljačkaju kuću. Bili u naoružani, a nije ih zaustavilo ni prisustvo djece", saopštio je tužilac Michael Brady.

Srećom, kriminalci nisu teže povrijedili Colea i porodicu. Otišli su s velikim plijenom, ali su uhapšeni i izvedeni su pred lice pravde.

Pored ove šestorice kriminalaca koji su se našli pred sudom, još devet osoba se suočavaju s kaznom zbog saučesništva u zločinu.

Ashley Cole je nekada bio standardan član reprezentacije Engleske na lijevom beku. Odigrao je 107 utakmica za nacionalni tim, a u karijeri koju je počeo u Arsenalu igrao je još za Chelsea, LA Galaxy, Crystal Palace, Romu i Derby County.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti