Vraćaju li se "odbjegli" sinovi na Bilino polje da pomognu NK Čelik u borbi za vrh tabele?
Ko će od iskusnih nogometaša vratiti se u klub s Bilinog polja, hoće li Zeničani naredne sezone biti konkurentni u borbi za vrh tabele?

Zeničanima su potrebna pojačanja u svim linijama

Vraćaju li se "odbjegli" sinovi na Bilino polje da pomognu NK Čelik u borbi za vrh tabele?

D. Kurbegović

U nogometnom klubu Čeliku je trenutno zatišje, odnosno administracija kluba je na odmoru do ponedjeljka. Zaslužili su svi na Bilinom polju malo odmora nakon sjajne prošle sezone u kojoj su ubjedljivo osvojili prvo mjesto u Drugoj ligi FBiH, grupa "Centar", te u doigravanju izbacili Klis u dvije utakmice, te se plasirali u viši rang takmičenja. Ne smijemo zaboraviti ni sjajne nastupe i pobjede u okviru Kupa BiH protiv GOŠK-a i Sarajeva, te poraz nakon jedanaesteraca u četvrtfinalu od ekipe Radnika iz Bijeljine.

Zeničani će naredne sezone igrati u 1.ligi FBiH, gdje ih očekuju znatno jači protivnici, te su im sigurno potrebna pojačanja u svim linijama, kako bi mogli biti konkurentni u borbi za vrh tabele. Kako saznajemo stručni štab Zeničana ima u planu dovesti po jednog igrača u svakoj liniji, a naravno broj dolazaka zavisit će i eventualno ako neki igrač napusti klub.

Šef stručnog štaba Armin Duvnjak sigurno će u narednoj sezoni pored sebe imati uz Adisa Nurkovića još jednog trenera u stručnom štabu, tako da će i njemu biti znatno lakše pripremati utakmicu, kada ima trenera koji će moći izvršiti zagrijavanje i pripremu pred utakmicu. Osim pojačanja u stručnom štabu, planira se dovođenje golmana da bude konkurencija Durmi, zatim stopera, veznjaka, te napadača.

Budući na finansijsku situaciju na Bilinom polju i da je fokus i dalje na tome da se odblokira račun, te se izmire dugovanja prema igračima i bivšim uposlenicima koji nisu tužili klub, evidentno je da će se pokušati dovesti igrači koji su nekada nastupali za Čelik, te imaju iskustvo, a koji bi mnogo značili i mladim igračima u narednoj sezoni.

Kenan Horić, Emir Jusić, Avdija Vršajević, Haris Dilaver su igrači koji bi sigurno dobro došli ekipi za narednu sezonu.

Oglasi

Kenan Horić je 32-godišnji stoper, koji može igrati i na poziciji zadnjeg veznog, a kojem je istekao ugovor s ekipom Posušjem gdje je prošle sezone bio standardan u Premijer ligi BiH. Emir Jusić, 37-godišnji stoper i prošlu sezonu bio je jedan od stubova odbrane Slobode iz Tuzle, za koju je upisao 23 nastupa, te postigao i dva gola.

Avdija Vršajević je desni bočni, koji može igrati i krilnog napadača, prošlu sezonu završio je u ekipi Sarajeva za koju je upisao pet nastupa. Ovaj 37-godišnjak sigurno ima još šta pokazati na nogometnim terenima, te bi odlično došao ekipi Čelika budući na svoju fizičku spremu i brzinu, a i na to što može igrati na više pozicija u ekipi. Kao napadač spominje se 33-godišnji Haris Dilaver, koji je prošlu sezonu bio bez angažmana nakon odlaska iz malteške Vallete.

Ovaj ofanzivac bi se sigurno vratio u matični klub, iako je u prošlosti bilo dosta polemike oko njegove tužbe prema klubu, ali nakon toga više puta je izlazio u susret kada je u pitanju otplata duga po presudi. Vidjet ćemo hoće li rukovodstvo kluba biti za to da se ovaj ofanzivac vrati u Čelik, koji bi sigurno pojačao konkurenciju u napadu gdje Čelik ima na raspolaganju Šijerkića, Karića i Kolića.

Sigurno da bi gore navedeni nogometaši bili velika pojačanja za tim s Bilinog polja, kojeg naredne sezone očekuju znatno teži protivnici, odnosno "pakao" 1.lige FBiH, gdje će većina ekipa protiv Čelika zbog imena i renomea imati mnogo veću motivaciju, kada budu igrali protiv crno-crvenih.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Početak priprema na Bilinom polju planiran je za prvu sedmicu narednog mjeseca, kada će se znati plan priprema, odigravanje prijateljskih utakmica, ali i situacija oko eventualnih dolazaka, ali i odlazaka iz Čelika.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

elvir_86
Netrebaju ni sad,posebno avdiji i jusicu , bolje bit na klupi u sarajvu avdiji neg igrat drugu ligu za celik ... Bilo ih je sramota igrat kantonalnu i drugu ligu .. A Jusic znao tuzit celik i trazit pare sad bi se vratio a svi se kleli u Celik.
1 0
Convicts
Ova prva dva nikako mrtvaci uhl**** druga dva i nekako.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi