Avram Grant: Moj otac je s 13 godina golim rukama zakopavao roditelje i sestru

Izraelski stručnjak za CNN

Avram Grant: Moj otac je s 13 godina golim rukama zakopavao roditelje i sestru

Edmir Škorić

Izraelski stručnjak Avram Grant, bivši trener Chelseaja, West Hama i Portmosutha govorio je u golgoti koju je prošla njegova porodica.

Grant je rođen nakon užasa holokausta koje je nad Židovima provodio nacistićki režim sredinom prošlog stoljeća. Na njegovu sreću, nije bio rođen kada su Izraelci mučeni i ubijani, a njegov otac Meier je preživio užas svjetskog rata.

"Moj je otac golim rukama zakopao roditelje i sestru, morao je sam iskopati grob. Imao je 13 godina. A sve zbog mržnje", govori Grant.

"Moja baka i djed s djecom su 1941. pobjegli iz okupirane Poljske kojom su vladali nacisti. Otišli su u Rusiju, a onda su protjerani na sjever, u hladnoću. Temperature su se spuštale do -40. Preživio je moj otac i njegov brat. Samo njih dvojica. Preminule članovi obitelji pokapali su sami", otkrio je.

Otac je kasnije imao noćne more.

"Imao sam 15 godina. Sjedio sam s prijateljima na balkonu, a otac je popodne malo legao. Odjednom čujem vriskove... I onda shvatim da to u snu vrišti moj otac. Majka ga je umirila zagrljajem, a ja sam poslije pitao kakve ga to more muče da tako urla u snu. Unatoč svemu, bio je sretan i optimističan čovjek, pun ljubavi".

Grant je bio i selektor Gane, vodio i beograsdki Partizan, selekciju Izraela, radio u mnogim izraelskim timovima, a rođen je u Petah Tikvi (Izrael) 6. maja 1955. godine.

Top Komentari

topnik1980
Nije ni vaše maslo za ramazana
8 1
sloboda1919tz
i nista niste naučili pa sad vi ubijate palestice .Brkica je bio inteligentan davno prije
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi