Barcelonini mediji narugali se Ronaldovoj Zatnoj lopti

Ballon d’Or ili Ballon de Messi

Barcelonini mediji narugali se Ronaldovoj Zatnoj lopti

Portugalac Cristiano Ronaldo sinoć je proglašen za najboljeg fudbalera svijeta od strane France Footballa.

Bila je ovo četvrta nagrada za Ronalda kojom se približio Messiju na samo jednu Zlatnu loptu zaostatka, a katalonski mediji odlučili su ismijati nagradu koju je osvojio Portugalac.

Naime, u današnjem izdanju katalonskog Sporta stoji naslov 'Cristiano Ronaldo je osvojio Ballon d'Leo Messi', umjesto 'Ballon d'Or'.

Katalonci smatraju da je Messi zaslužio titulu najboljeg i da je bilo kakva druga odluka pogrešna. Oni navode da je Messi bio bolji od Ronalda te da je u protekloj sezoni postigao 58 golova u odnosu na Ronaldovih 51 te da je imao 34 asistencije u odnosu na Ronaldovih 13.

Podsjetimo, ostalo je još da se dodjeli FIFA-ina nagrada za najboljeg fudbalera svijeta, a ta ceremonija bit će održana početkom januara mjeseca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi