Batistuta se javio nakon operacije: "Nadam se da ću sada ponovo normalno živjeti"

Bori se godinama s velikim bolovima

Batistuta se javio nakon operacije: "Nadam se da ću sada ponovo normalno živjeti"

Endin Čaušević

Legendarni argentinski napadač Gabriel Batistuta prolazio je kroz pravi pakao nakon što je završio svoju igračku karijeru.

Batistuta je karijeru završio 2005. godine u dresu Al Arabija, a onda umjesto da uživa u zasluženoj penziji za njega je počela noćna mora. Argentinac je imao nevjerovatne bolove u nogama, a poseban hronični bol bio je u donjem dijelu.

Legendarni napadač je izjavio da samo dva dana nakon završetka karijere nije mogao ustati iz kreveta od bolova, niti otići u toalet koji je bio samo tri metra udaljen od njega.

Batistuta je sve šokirao izjavom od prije nekoliko godina da je u jednom trenutku molio doktore da mu amputiraju noge jer jednostavno više nije mogao da podnese bolove. No, čini se da je konačno stiglo olakšanje u vidu doktora Hintermanna koji je danas operisao Batistutu.

Naime, on je članak desne noge Batistute ugradio prostetičko pomagalo koje bi trebalo konačno riješiti muke Argentinca. Batistuta se oglasio na Facebooku nakon operacije i poručio da je sve prošlo u najboljem redu.

"Zahvaljujući doktori Hintermmanu i njegovom timu uradio sam operaciju koja mi daje nadu da ću ponovo normalno živjeti. Sada ide oporavak i kada prođem sve korak po korak vraćam se u Argentinu. Hvala vam svima na podršci", poručio je legendarni Batigol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi