Batshuayi nije uplaćivao alimentaciju za dijete koje je odbio priznati, pa završio na Sudu

Belgijanac u problemu

Batshuayi nije uplaćivao alimentaciju za dijete koje je odbio priznati, pa završio na Sudu

E. Škorić

Michy Batshuayi, napadač Chelseaja, dobio je upozorenje jer kasni s plaćanjem alimentacije.

Ranije je Sud odredio da Batshuayi mora plaćati mjesečne iznose bivšoj ljubavnici Gitte Van Der Elst s kojom ima dvogodišnju kćerku.

No, belgijski napadač optužen je da je kasnio dva mjeseca s uplatama od 2.067 funti mjesečno, zbog čega je njegova bivša ljubavnica Gitte (26) prošle sedmice bila na kaznenom ročištu u Mechelenu. Zakon u Belgiji kaže da neplaćanje dva mjeseca alimentacije može biti kažnjivo i sa šest mjeseci zatvora.

Napadačev agent Pierre Monville rekao je kako su plaćanja sada ažurna, a sutkinja Suzy Vanhoonacker odgodila je presudu za naredni mjesec, kada će Batshuayi vjerovatno biti i oslobođen bilo kakvih tužbi jer je isplatio sve što je dugovao bivšoj ljubavnici.

On je u početku negirao da je otac djevojčice, ali je Gitte, koju je upoznao na Instagramu, dobila spor i Belgijanac je primoran da se brine o djetetu.

"Reći ću joj ko je njen otac kad poraste, ali ću joj također reći koliko je teško bilo za nas u početku i da ju on nije želio ni poznavati. Što se mene tiče, ne želim ništa s njim. Misli da samo želim financijski da poboljšam situaciju, ali me takve stvari ne zanimaju. Samo želim da ova djevojčica ima sigurnu budućnost", kazala je Belgijanka.

Top Komentari

Benjamingst
On crn a djete bijelo.... nesto tu nestima
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi