Begović ponosan: Srebrenica je bila naš najveći projekat

Fondacija Asmira Begovića radi sjajan posao

Begović ponosan: Srebrenica je bila naš najveći projekat

Edmir Škorić

Fondacija Asmira Begovića potrudila se za obnovu dva sportska terena u Srebrenici.

Fondacija bh. reprezentativnog golmana u partnerstvu sa SANA-om želi potpomoći kooperaciju i prijateljstvo između Bosne i Hercegovine i Velike Britanije.

To podrazumijeva i gradnju sportskih kompleksa, a za terene u Srebrenici Begovićeva fondacija izdvojila je oko 30.000 KM.

The Sun je pisao o fondaciji golmana Bournemoutha i u priči naveo kako je u ratu u Bosni ubijeno više od 100.000 ljudi, te još jednom podsjetimo da su Asmirovi roditelji morali da odu u Njemačku nakon rata u našoj zemlji.

"Sport je za mene bila najveća strast i tokom teških trenutaka, promjne,a iskorjenjivanja, jedina konstanta je bio nogomet. Tako sam našao prijatelje i sreću", kazao je Begović.

"Bilo je teško za mene i moju porodicu mijenjati čitav život. Rat nas je rastavio, jedni su otišli u Njemačku, drugi u Norvešku ili Holandiju. Sada imam dvoje djece i mogu razumjeti kako je bilo mojim roditeljima".

O terenima u Srebrenici, ali i nesretnoj prošlosti tog grada, Asmir je rekao:

"Svaki grad ima svoju priču. Morate stalno učiti o tome šta se dešavalo u tom gradu. Srebrenica je bio veliki projekat za nas i vjerovatno najveći do sada, ali drago nam je da možemo pomoći".

"Radim u Bosni ovog ljeta i svoj prvi golmanski kamp. Naravno da želim golmane. Ohrabrujem to. To je teška pozicija i nadam se da možemo potaknuti generacije da dođu i da se trude da postanu golmani", ističe Begović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti