Suze na licu i radost u duši: Benjamin Mendy oslobođen optužbi za silovanje i pokušaj silovanja!

Danas donesena odluka

Suze na licu i radost u duši: Benjamin Mendy oslobođen optužbi za silovanje i pokušaj silovanja!

Eldar Ganibegović

Francuski lijevi bek porijeklom iz Senegala, Benjamin Mendy, oslobođen je optužbi za silovanje i pokušaj silovanja, te je danas zaplakao nakon donošenja presude.

Karijera Benjamina Mendyja iznenada je krajem 2020. godine doživjela veliki pad nakon što je u novembru pomenute godine prvi put uhapšen.

Manchester City ga je suspendovao u septembru 2021. godine nakon što je optužen za silovanje, no sada je sve iza njega.

Porota u Chester Crown Courtu danas popodne ga je oslobodila nakon tri sata viećanja.

Suočio se s ponovljenim suđenjem po jednoj tački optužnice za silovanje i jednom u pokušaju silovanja. Sada je slobodan čovjek, ali bez kluba nakon što mu je krajem juna istekao ugovor s Manchester Cityjem.

Francuski reprezentativac oslobođen je drugih seksualnih delikata u prethodnom sudskom procesu.

Oglasi

Mendy je plakao kada je čuo presudu. Njegovi advokati rekli su da će sada ponovo izgraditi svoj život i vjerovatno će se vratiti fudbalu na vrhunskom nivou i ostaje da vidimo da li će to biti moguće. 

Jenny Wiltshire, šefica odjela za ozbiljne i opšte zločine u Hickman & Roseu, rekla je:

"Benjamin Mendy želi zahvaliti članovima porote što su se fokusirali na dokaze u ovom suđenju, a ne na glasine i insinuacije koje su pratile ovaj slučaj iz početak. Ovo je drugi put da je gospodinu Mendyju suđeno i da je porota proglasila nevinim. Oduševljen je što su obje porote donijele ispravne presude."

"Prošlo je skoro 3 godine otkako je policija počela da istražuje ovu stvar. Gospodin Mendy je pokušao da ostane jak, ali je taj proces neizbježno imao ozbiljan utjecaj na njega. Zahvaljuje se svima koji su ga podržavali tijekom ove iskušenja i sada traži privatnost kako bi mogao početi obnavljati svoj život", dodala je.

Benjamin Mendy trenutno je slobodan i čovjek, ali i igrač, te ćemo vidjeti gdje će nastaviti karijeru. Prije no što je bio član Manchester Cityja igrao je za Monaco, Marseille i Le Havre u kojem je i ponikao. 

Top Komentari

Squadron
Sad on nju treba tuziti, kad bi dobila zatvor i ogromnu kaznu valjda vise ne bi bilo ovakvih laznih optuzbi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi