Ovisnik u PS-u postao je najskuplji ikad, rekao da mu djevojka ne treba pa navodno silovao mnoge

Mendyjeva priča

Ovisnik u PS-u postao je najskuplji ikad, rekao da mu djevojka ne treba pa navodno silovao mnoge

Eldar Ganibegović

Francuski fudbaler Benjamin Mendy trenutno nosi epitet najomraženijeg igrača na svijetu.

Lijevi bek Manchester Cityja i reprezentacije Francuske optužen je za 10 prestupa protiv sedam žena između oktobra 2018. i augusta 2021. godine, od kojih su se neki navodno dogodili u njegovoj kući u Cheshireu.

Situacija nije nimalo bezazlena, Mendy je naravno suspendovan, a postavlja se veliko pitanje da li ćemo ga više ikad vidjeti na fudbalskom terenu, pa čak i na slobodi, ako se ove silne optužbe ispostave valjanima.

Međutim, ko je zaista Benjamin Mendy i kakav je život on imao prije dolaska na veliku scenu?

Rođen je 17. jula 1994. godine u Longjumeauu u Francuskoj, a vuče porijeklo iz Obale Slonovače.

Već od djetinjstva, Mendy je bio zabavan lik koji je imao liderske osobine i gradio se u ulogu vođe. Mendy je također bio ovisnik o PlayStationu kao dijete.

Oglasi

Kao što majka Benjamina Mendyja, Monique Mendy, kaže: "Mendy je imao puno prijatelja iz djetinjstva kao moj dječak. To je zato što mu je PlayStation stvarno dobar."

Iz ovoga se da jasno zaključiti da ovo nije ona klasična priča o fudbalerima koji nisu imali ništa, pa zaradili milione, nego je Mendy imao stabilno djetinjstvo, jer, PlayStation je donekle i luksuz.

U julu 2011. godine Mendy je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor, trogodišnji ugovor s klubom u Ligue 2, Le Havreom.

Njegova dobra tjelesna građa, praćena njegovom eksplozivnošću, omogućile su mu brzi uspon u karijeri. To je dovelo do poziva iz Marseillea.

U Marseilleu, Mendyja je tjerao njegov trener Marcelo Bielsa, zvani 'El Loco' da ozbiljno shvati svoj život i svoju karijeru.

Oglasi

Započeo je režim mršavljenja, smanjio želju za slatkim i rano ustajao kako bi sam vježbao. Nije trebalo dugo prije nego što je postao najbolji i najomiljeniji igrač Marseillea.

Međutim, njegovu partiju protiv Lillea 20. aprila 2014., kritizirao je bivši lijevi bek Marseillea Eric Di Meco, koji je tvrdio da bi pojeo štakora ako bi Mendy ikada ušao u francusku reprezentaciju.

Zeznuo se. Nakon sezone, Mendy je uvršten u uži izbor od 40 igrača za nagradu Golden Boy 2014. godine.

Stigao je transfer u Monaco gdje je odigrao važnu ulogu u Ligi prvaka protiv Manchester Cityja koji ga je učinio najskupljim defanzivcem u historiji fudbala u transferu vrijednom 52 miliona eura.

U Manchester Cityju je bio toliko oduševljen saigračima da je u jednoj objavi na Twitteru rekao da mu djevojka kraj njih ne treba.

Oglasi

Omiljen je (bio) i u svlačionici Manchester Cityja gdje je imao ulogu DJ-a, a ima i smisla za humor. Sjetimo se jedne situacije iz Francuske.

"Mbappe nije želio slaviti sa svojim saigračima nakon osvajanja naslova", Twittao je jedan novinar. "I to nije šala", Mendy je odgovorio i dodao: "Sutra ima školu."

Uzor u fudbalskoj karijeri mu je brazilski bek Marcelo: "Gledam njegovu kontrolu, njegovo ubacivanje i sviđaju mi se njegove obrambene kvalitete. To je nešto što mi nedostaje, da budem malo defanzivniji u duši kao što je Marcelo."

Nakon svega, djetinjstva koje očito nije bilo na onim niskim granama, slave koju je dostigao, zaista nije jasno zašto je sebi dozvolio da se uvali u te silne probleme sa ženama. Naravno, ukoliko se presudi da je zaista kriv. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi