Još jedna Mendyjeva žtva ispričala gnusne detalje

Traje suđenje

Još jedna Mendyjeva žtva ispričala gnusne detalje

Edmir Škorić

Benjamin Mendy, nogometaš Manchester Cityja i član francuske reprezentacije, optužen je za, između ostalog, imao osam silovanja i seksualnih napada navodno počinjenih između 2018. i 2021. godine.

Iz dana u dan sve više detalja izlazi na vidjelo u njegovom slučaju. Nedavno je britanskim medijima kružio šokantan izvještaj mlade žene.

Nekadašnji vhrunski defanzivac i svjetski prvak iz 2018. godine je zbog pravnih problema izgubio gotovo cijelu prethodnu sezonu i pitanje je hoće li i kada ponovo zaigrati nogomet ili će godine provesti iza rešetaka zbog nedjela koje je navodno počinio.

Policiji se javilo više žena koje su ga optužile za silovanje i seksualno uznemiravanje. Na slobodi je bio samo zahvaljujući jamčevini.

28-godišnji Francuz i njegov prijatelj Louis Saha Matturie čuli su čak 22 optužbe. Za seksualne delikte optužilo ih je ukupno 13 žena. Sada na vidjelo izlaze sve nečuvenija svjedočanstva žrtava.

Jedna od povrijeđenih žena ispričala je Chester Crown Courtu o incidentu u Mendyjevoj kući u julu 2021. Prema njenim riječima, nakon noći provedene u noćnom klubu u Manchesteru, otišla je s grupom nogometaševih prijatelja na njegovo imanje u Mottram St. Andrije, blizu Prestburyja. Potom je neko vrijeme ostala u bazenu, a kad joj se počelo spavati, otišla je u spavaću sobu na gornjem spratu. Zaspala je sama na bračnom krevetu.

Oglasi

“Probudila sam se i zatekla Bena (Mendy op.a) kako me nosi, iako sam bila na svojoj strani kreveta. Bilo je strašno, dobila sam menstruaciju", priznala je sa suzama u očima.

Žena je na pitanje suda pretpostavlja li mogućnost da je nogometaš pomislio da se te večeri s njim želi poseksati, demantirala. "Sjećam se da sam rekla: 'Ne. Imam mjesečnicu'".

Također se pokazalo da je žena u tom trenutku bila pijana.

Tokom ispitivanja odbrana zvijezde Manchester Cityja sugerisala je da je iskaz žene zbunjujuće sličan optužbama njene prijateljice koju je nogometaš navodno silovao iste noći. Osim toga, dva ili tri mjeseca prije incidenta imala je sporazumni seks s Mendyjem.

Žrtva je odgovorila da s prijateljicom nije razgovarala, te da je prijašnja veza s nogometašem trebala biti samo "jednokratna".

Tužitelji su Mendyja opisali kao "predatora" koji je potjeru za ženama pretvorio u seksualnu igru.

Francuz odbacuje sve optužbe, kao i njegov prijatelj, suoptuženi Louis Saha Matturie. 41-godišnjak je dobio zadatak pronaći Mendyju mlade djevojke za seks, a čini se na kraju da je i sam uživao u tome.

Top Komentari

DamirT
Bas me zanima ako se ispostavi da je ovo laz,ko ce covjeku vratit izgubljene godine karijere i reputaciju.Ako je istina sto se mene tice nek trune u zatvoru.
2 0
YouTalkinToMe
Još samo fali da se javi i kraljica elizabeta da i ona kaže da je i nju silovao.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi