Zašto mu je to trebalo? Osam optužbi za silovanje, pokušaj silovanja i seksualni napad

Zvijezda Cityja u velikim problemima

Zašto mu je to trebalo? Osam optužbi za silovanje, pokušaj silovanja i seksualni napad

Eldar Ganibegović

Težak period je u životu francuskog fudbalera Benjamina Mendyja.

Suđenje Benjaminu Mendyju, fudbaleru Manchester Cityja, svjetskom prvaku s francuskom reprezentacijom 2018. godine, za osam optužbi za silovanje, pokušaj silovanja i seksualni napad u Engleskoj, ponovno se otvara u srijedu u Chesteru.

Ova 28-godišnja zvijezda već se izjasnila da "nije kriva" na Prekršajnom sudu u Chesteru, negirajući 10 optužbi koje je podiglo sedam žena.

Optužbe se odnose na djela koja su se dogodila između oktobra 2018. i augusta 2021. u njegovom domu u Prestburyju (Cheshire).

Njemu se sudi zajedno s još jednim muškarcem, Louisom Sahom Matturiejem, protiv kojeg se također vodi istraga za osam silovanja i četiri seksualna napada na osam žena između jula 2012. i augusta 2021.

Nakon nekoliko mjeseci provedenih u istražnom zatvoru, svjetski prvak iz 2018. početkom januara pušten je na slobodu i stavljen je pod sudski nadzor do suđenja koje počinje 25. jula.

Ovaj slučaj započeo je krajem augusta prošle godine kada je njegov klub Manchester City bez daljnjeg objašnjenja objavio suspenziju igrača.

Englesko pravosuđe je ubrzo nakon toga objavilo da je nogometaš zadržan u pritvoru nakon što je optužen za četiri tačke optužnice za silovanje - uključujući jedno počinjeno nekoliko dana ranije dok je bio na uslovnoj slobodi - i seksualni napad od strane triju žena, uključujući jednu maloljetnicu.

Benjamina Mendyja kupio je Manchester City 2017. godine, od francuskog Monaca, u zamjenu za iznos od oko 60 miliona eura.

U karijeri je još igrao za Marseilla i Le Havre. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Azdaha
3 0
Krivaja Zavidovići
A taman je bio zaliječio povredu i krenuo dobro igrati...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi