BH Telecom Fair Play liga: Fine Line i Tempo igraju super-derbi šestog kola

Krajinu čeka susret sa iskusnom ekipom SenSu Al Hana, Hadžićani protiv Srebrenčana

BH Telecom Fair Play liga: Fine Line i Tempo igraju super-derbi šestog kola

S. Grebović

Nakon petnaest dana pauze ponovo se vraćamo dobrim, starim navikama, a to je nedjeljno poslijepodne uz BH Telecom Fair Play ligu. Novo, šesto kolo, koje je na rasporedu donosi sa sobom isto toliko mečeva. 

BH Telecom će u prvom susretu imati nešto lakši posao jer ih s druge strane čeka ekipa Svitanja koja se nalazi da posljednjem mjestu na tabeli i zaista bi se trebalo desiti čudo da iznenade iskusnu ekipu Telecoma.

Jedan od derbija kola igraju Apotekari i Krajišnici. Nakon preokreta i trijumfa u prošlom kolu, momci u žutim dresovima će pokušati nastaviti pozitivan niz protiv ekipe koja je bila golgeterski raspoložena prije dvije sedmice i koja polako ulazi u takmičarski ritam kakav smo i navikli od njih. Ukratko, meč koji se preporučuje svim futsal sladokuscima.

Teško je prepoznati, barem po stanju na tabeli, ekipu Ljiljana kojoj nikako da krene ove sezone. Priliku za prvi trijumf imat će u ovom kolu u utakmici protiv ekipe Studenata koja se ne može pohvaliti nekom zavidnom formom, ali uvijek mogu da iznenade svoje protivnike.

Četvrti meč, kratko i jasno, super-derbi kola. Prvi veliki test za ekipu Fine Line, koja do sada nije niti bod izgubila, je meč sa vicešampionom koji će sigurno tražiti pobjedu nakon negativnog rezultata u prošlom kolu. Ovaj duel će sigurno obilježiti ovo kolo i kao takav ne smije se propustiti.

Ništa manje zanimljivo neće biti u duelu Hadžićana i Srebrenčana, ekipe koje uvijek privlače pažnju kada god su na terenu. SU Futuro će pokušati ispraviti kiks iz prošlog kola, dok će ekipa 11. Jula sigurno htjeti nastaviti pobjedonosni niz koji su započeli prije petnaest dana. Sve u svemu, meč koji bi se trebao naći na listi onih za gledati.

Posljednju susret čine ekipe za koje se može kazati da igraju po sistemu toplo-hladno. S obzirom da i Zammovci i Reunitedovci imaju po šest osvojenih bodova, pobjednik iz ovog duela bi se približio knock-out fazi, te time ovaj duel svakako dobija svoju težinu i za očekivati je napadački futsal obje ekipe.

Stari recept, dobro znan: Nedjeljno poslijepodne u dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu uz najatraktivniji futsal, najpozitivniju atmosferu i najljepšu sportsku priču.

Čekamo Vas.

Fair Play, više od igre!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi