Bio je bolji plivač od Phelpsa, ali se odlučio za košarku
Foto: EPA

Kris Humphries odabrao NBA ligu

Bio je bolji plivač od Phelpsa, ali se odlučio za košarku

Midhat Šljivak

Michael Phelps je u Riju završio karijeru u velikom stilu.

Osvojio je šest medalja, te je stigao do brojke od 28 na Olimpijskim igrama, a da je predodređen za velike stvari Phelps je pokazivao još kao dječak kada je pobjeđivao na takmičenjima širom Sjedinjenih Američkih Država.

Međutim, bilo je boljih i od njega. Sadašnji košarkaš Atlanta Hawksa Kris Humphries dominirao je plivanjem u 10. godini, te je 1995. godine držao šest rekorda u različitim disciplinama.

Iza njega se nalazilo poznato ime. Michael Phelps je gledao u leđa Humphriesu, a iza njega su također ostali Ryan Lochte i Milorad Čavić.

Ko zna, možda je Humphries mogao imati bolju plivačku karijeru, nego u NBA ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi