Biserka Petrović ne može razumjeti Draženovu bivšu djevojku: "Ona je monstrum"

Bila za volanom kobne noći

Biserka Petrović ne može razumjeti Draženovu bivšu djevojku: "Ona je monstrum"

Endin Čaušević

Legendarni hrvatski košarkaš Dražen Petrović tragično je poginuo na današnji dan prije 27 godina.

Petrović je poginuo u saobraćajnoj nesreći 7. juna 1993. godine u blizini njemačkog Dankendorfa. Za volanom automobila bila je njegova tadašnja djevojka Klara Szalantzy koja je inače njemačka manekenka mađarskog porijekla.

U automobilu je bila i turska košarkašica Hilal Edebal koja je teško povrijeđena u ovoj nesreći. Petrović je bio jedini koji je poginuo jer je u stravičnom sudaru izletio kroz šoferšajbu.

Klara i Hilal su bile veoma dobre prijateljice i putovale su s Draženom nazad u Hrvatsku iako je on trebao s ostatkom reprezentacije da se avionom vrati u Zagreb.

No, on je odlučio da ipak ide sa svojom djevojkom što je nažalost bilo pogubno. Klara se uspješno oporavila od nesreće i 2001. godine se našla ponovo u centru pažnje kada se udala za njemačkog fudbalera Olivera Bierhoffa.

Draženova majka Biserka Petrović se više nikada nije čula s njom, a to joj itekako zamjera.

"Ona je monstrum. Nije čak ni s Hilal u kontaktu, a bile su prijateljice. Nije ju posjećivala ni dok je bila bolesna iako su se znale od malih nogu i družile. Hilal je tada studirala u Americi, a kada se vratila u Njemačku Klara ju je pozvala da idu zajedno u Franfurt po Dražena, a onda da se vrate u Zagreb. Ne mogu da vjerujem da joj se nikad nije javila niti je posjetila tada u bolnici", rekla je Biserka Petrović jednom prilikom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti