Kolinda izjavom uvrijedila legendarnog Dražena Petrovića

Nepromišljen potez

Kolinda izjavom uvrijedila legendarnog Dražena Petrovića

S. Grebović

Aktuelna predsjednica Republike Hrvatske i kandidatkinja za nove izbore, Kolinda Grabar-Kitarović, je predizbornom skupu dokazala da joj znanje o košarci nije na zavidnom nivou.

Grabar-Kitarović je uoči predsjedničkih izbora koji su planirani za nedelju, na završnom predizbornom skupu u dvorani koja nosi ime velikog Dražena Petrovića uvrijedila sve poštovatelje njegovog lika i djela.

Naime, ona je tokom obraćanja publici napravila veliki gaf rekavši da je legendarni hrvatski košarkaš rodom iz Zadra, a ne iz Šibenika, nakon čega se izvinila svim prisutnima kojima ovo nije bilo ni malo smiješno.

Veliki Dražen Petrović je rođen 22. oktobra 1964., a tokom bogate karijere nastupao je Šibenku, Cibonu, Real Madrid, Portland i New Jersey Netse. Poginuo je u saobraćajnoj nesreći 7. juna 1993. godine na autoputu u blizini Munchena.

Na ovom skupu su bili prisutni mnogobrojni velikani hrvatskog sporta kao što su bivši rukometni i aktuelni fudbalski selektori, Lino Červar i Zlatko Dalić, kao i bivši vaterpolista Ivica Tucak.

Promo

Top Komentari

Edin Merlin
Fuxa !
7 1
Mozda bi bolje bilo Kolindi da snima svoje porno filmove umjesto sto vodi politiku, ona i politika to je Marko Kraljevic i televizija.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi