Biti dobar igrač je lako, biti dobar čovjek je mnogo teže

Firmino pokazao da ima veliko srce

Biti dobar igrač je lako, biti dobar čovjek je mnogo teže

E. Škorić

Roberto Firmino je sjajan nogometaš, ali Liverpoolova zvijezda je pokazala da je pored toga i jako dobra osoba.

Pokazao je veliko srce i donirao novac za liječenje dvojice oboljelih dječaka. Firmino je uplatio 59.000 funti porodici kojoj je novac bii potreban za tretman svoje djece.

Dvojica dečaka su bolovala od spinalne mišićne atrofije, a njihovi roditelji su se zaputili na društvene mreže ne bi li obezbijedili dovoljno novca za liječenje.

Skupili su skoro čitav iznos, ali im je nedostajalo 59.132 funti, ali je Brazilac sa suprugom odlučio da namiri iznos koji je nedostajao.

"Roberto je fantastična osoba, plemenitog ponašanja, koja je pomogla da se dvoje djece spasi. Najljepše od svega je što on ne traži ništa zauzvrat. To je sve iz srca i nadam se da će inspirisati još nekoga", izjavila je Firminova supruga Larisa Pereira.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi