Bivši igrač Uniteda postao svećenik: Fudbal, žene i provod nisu zadovoljstvo

Odlučio se na neobičan izbor u karijeri

Bivši igrač Uniteda postao svećenik: Fudbal, žene i provod nisu zadovoljstvo

Midhat Šljivak

Profesionalni fudbaleri na kraju karijere često se odlučuju na izbor novih zanimanja, a neka od njih su veoma interesantna.

Philip Mulryne, nekadašnji igrač Manchester Uniteda i Norwicha, te reprezentativac Sjeverne Irske, odabrao je karijeru sveštenika.

Istakao je kako nikada nije volio to što je fudbaler. Nisu ga privlačili novac, skupi autmobili i žene.

"Nisam volio to što sam fudbaler. Novac, izlasci i mnoštvo lijepih žena mi nisu predstavljali zadovoljstvo. Volio sam samo igru i trening, ali nisam bio ispunjen ostalim stvarima. Kupovao sam tri-četiri automobila godišnje, odjeću, kuće i uvijek sam želio više. To mi na kraju nije donijelo zadovoljstvo", rekao je Mulryne.

"Kao sveštenik tragam za Bogom. Isto je kao u fudbalu. Tamo se samo traga za trofejima", dodao je ovaj nekadašnji fudbaler.

Mulryne je u 39. godini postao sveštenik. Dio je monaškog reda Dominikanaca i potpuno se posvetio novom zanimanju.

Za Crvene đavole je ovaj bivši fudbaler odigrao samo jedan meč, ali je u dresu Norwicha upisao 161 nastup i godišnje je zarađivao oko 600.000 funti.

Igrao je i za reprezentaciju Sjeverne Irske za koju je nastupio 27 puta.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije