Bivši njemački reprezentativac zarađuje ogroman novac na turnirima igrajući poker

Mogao bi u subotu osvojiti 500.000 eura

Bivši njemački reprezentativac zarađuje ogroman novac na turnirima igrajući poker

Edmir Škorić

Njemački nogometaš Max Kruse je po završetku sezone u Bundesligi odmah otputovao u Las Vegas.

Dok većina njegovih saigrača odlazi vlastitoj kući na odmore ili putuje na neka ostrva u želji da pronađu malo mira za sebe i porodicu, Kruse se odlučio otići u Las Vegas.

Tamo ga je privukao poker i to je način na koji Kruse voli da se opušta.

Bivši reprezentativac Njemačke i igrač Werdera je je prije tri godine ostao bez 100.000 eura. Prvo je zaradio 75.000 eura, ali je novce izgubio u taksiju, a potom ga je i njegov tadašnji klub Wolfsburg kaznio s 25.000 eura jer je bez dozvole kluba igrao poker.

Sada se opet odlučio zabaviti u Las Vegasu. Nogomet mu je pao na drugo mjesto, a na prvom su turniri i ide mu dobro.

Kruse u subotu igra završnicu turnira koji pobjedniku donosi 500.000 eura. S obzirom da je amater, nije nimalo loše to što je dosad osvojio 120.000 eura igrajući poker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi