Bivši predsjednik Barcelone optužen da je jetru za Abidala kupio na crnom tržištu

Iz kluba demantovali navode

Bivši predsjednik Barcelone optužen da je jetru za Abidala kupio na crnom tržištu

Bivši predsjednik Barcelone Sandro Rosell optužen je da je svojevremeno obavio ilegalnu kupovinu jetre za tadašnjeg defanzivca katalonske ekipe Erica Abidala. 

Podsjetimo, Abidal je u to vrijeme bio u veoma teškoj situaciji jer mu je dijagnosticiran tumor jetre zbog čega je mortao na transplataciju, a ista je obavljena 2012. godine.

Kako prenose inostrani mediji, policija je presrela četiri telefonska poziva u kojima se čuje kako Rossel sa nepoznatom osobom pregovara oko nabavke organa na ilegalan način.

Ipak, Barcelona je odlučila da se oglasi povodom cijelog slučaja te je demantovala i osudila ovakve navode.

"Klub je ožalošćen nedostatkom rigoroznosti u širenju takvih informacija o ovako osjetljivom pitanju", između ostalog se navodi u saopštenju Barcelone iz koje poručuju da nema nikakvih nepravilosti oko ovog slučaja.

Također, ovu vijest su demantovali i iz bolnice na kojoj je obavljena transplatacija, a demant je uputila i Španska nacionalna organizacija za transplataciju kazavši da je, nakon istrage, utvrđeno da nije bilo nikakvih nepravilosti i da je sve obavljeno u skladu sa zakonom.

Podsjetimo, tadašnji predsjednik Barcelone je uhapšen prošle godine zbog optužni za pranje novca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi