Član Barcine akademije primio pet metaka da spasi svoje kolege iz razreda

Pucnjava koja je potresla Ameriku

Član Barcine akademije primio pet metaka da spasi svoje kolege iz razreda

Endin Čaušević

Prije dvije sedmice u jednoj srednjoj školi na Floridi desila se pucnjava u kojoj je Nikolas Cruz ubio 17 osoba, a većinom su to bili učenici ove škole.

Ovaj masakr opisan je kao jedan od najtežih zločina u Americi, a još uvijek nije poznato šta je Cruza natjeralo da uradi ovakvu stvar. Američki mediji objavili su danas priču o junaku koji je pokušao spasiti svoje kolege u razredu tako što je primio čak pet metaka.

Radi se o Anthonyju Borgesu koji je pokušao zaštiti svoje kolege, njih 20, od pomahnitalog napadača. Kada je Cruz počeo pucati on se bacio pred pušku, a prilikom toga pogodilo ga je čak pet metaka. Međutim, čudo se desilo jer je Borges uspio preživjeti i trenutno se oporavlja u bolnici.

Zanimljivo da je ovaj dječak član Barcelonine akademije na Floridi, te da je jedan od najboljih igrača u svojoj generaciji. Nakon što su saznali šta se desilo iz katalonskog kluba su poručili da će na sve načine pomoći ovom malom junaku. Na njegov račun uplaćeno je već pola miliona dolara za troškove oporavka od strane Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije