Bivši reprezentativac Turske osuđen nakon stravičnog zločina: Dugo će iza rešetaka!

Ozturku presuđeno

Bivši reprezentativac Turske osuđen nakon stravičnog zločina: Dugo će iza rešetaka!

E. Ganibegović

Nekadašnji turski fudbaler Sezer Ozturk (36) uhapšen je u septembru prošle g odine nakon što je ubio čovjeka zbog prepirke u saobraćaju.

Ozturk je sa prijateljima u dva navrata pucao prema ljudima sa kojima se posvađao u saobraćaju. Ubio je 25-godišnjeg Halila Ibrahima Scoltena, a četvoricu je ranio.

Pola godine nakon svega, osuđen je na 14 godina i sedam mjeseci zatvora zbog trirazličita kaznena djela.

Tužiteljstvo je tražilo da Ozturk bude osuđen na 23 godine i 9 mjeseci zatvora zbog tri različita zločina, no dobio je dosta manje od toga.

"Kao što sam već rekao, nemam nikakve namjere. Sastat ću se sa svojim advokatom i pripremiti svoju obranu. Za sada ne želim ništa reći", rekao je Ozturk. 

Sezar Ozturk je karijeru počeo u Bayer Leverkusenu, a 2006. godine seli u Tursku gdje je igrao za Manisaspor, Eskišehirspor, Fenerbahče, Bešiktaš i Basaksehir.

Karijeru je završio 2015. godine u dresu Esikšehirspora.

Inače, prošao je omladinske selekcije Turske, ima jedan nastup i u U23 selekciji, no debi u A timu nikad nije dočekao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi