Blažević ispričao zanimljive anegdote iz zatvora
Blažević je 1995. godine uhapšen u francuskoj zoni ženevskog aerodroma "Cointrin" zbog optužbi da je bio akter velike afere (Foto: EPA)

Trener svih trenera

Blažević ispričao zanimljive anegdote iz zatvora

O Miroslavu Ćiri Blaževiću više-manje je poznato sve, ali ono o čemu se slabo govori jeste da je nekadašnji selektor reprezentacije BiH bio u zatvoru, i to optužbi da je namjestio utakmicu.

Bilo je to 1995. godine kada je Blažević s klupe predvodio Nantes. Na aerodromu u Ženevi je uhapšen zbog optužbi da je bio akter velike fudbalske afere "Tapie", tačnije sumnjalo se da je za 420.000 franaka sredio da se utakmica sa Marseilleom završi rezultatom 0:0.

U francuskom istražnom zatvoru Blažević je proveo ukupno 17 dana, a ni taj period nije mogao proći bez vrlo zanimljivih anegdota, kojih se prisjetio u razgovoru za Večernji TV.

“Lako je biti u zatvoru ako ti je savjest čista, a ja sam tamo nastavio svoj posao jer sam vodio tjelovježbu zatvorenika. Nisam mogao biti stroži trener, i to onim najvećim razbojnicima, ubojicama. Oni su mi radili sklekove i svi su me slušali i voljeli. S tom smo se gimnastikom zbližili”, ispričao je Ćiro i dodao kako je imao privilegiju komunicirati s najvećim razbojnicima na svijetu.

Dodao je da su ga u zatvori svi znali.

"Bio sam trener Nantesa, znali su me. Čim su me vidjeli dobacivali su mi: 'Ne daj se Ćiro. Nisi kriv.'"

Blažević je u zatvoru kratko bio, pošto je ustanovljeno kako sa cijelom aferom nije imao veze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi