Bravo: Uvijek vjerni iz Kiseljaka zbog poštovanja prema žrtvama genocida odgodili navijačku karavanu

Bravo: Uvijek vjerni iz Kiseljaka zbog poštovanja prema žrtvama genocida odgodili navijačku karavanu

Fudbaleri Hrvatske i Engleske večeras će se boriti za finale Lige prvaka, a susret će se itekako pratiti i u Bosni i Hercegovini.

Jedan od bh. gradova koji jedva čeka ovaj meč je Kiseljak. Građani Kiseljaka od ranog jutra iščekuju meč stoljeća za navijače Hrvatske, a obzirom da je danas 11. juli, odnosno Dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, navijači u Kiseljaku su se odlučili na jedan lijep gest.

Naime, članovi Udruženja "Uvijek vjerni" iz Kiseljaka odlučili su da odgode ranije najavljenu navijačku karavanu zbog dešavanja u Srebrenici, a to su potvrdili u saopštenju za javnost.

"Poštujući Dan žalosti i sve žrtve posljednjeg rata, te ne želeći izazivati određene negativne konotacije, navijačka karavana planira uoči same utakmice se odgađa. Uvjereni u pobjedu Vatrenih, ne sumnjamo da će prilike za slavlje biti nakon večerašnje kao i finalne utakmice u nedjelju", navodi se u njihovom saopštenju.

Podsjetimo, utakmica između Engleske i Hrvatske na rasporedu je od 20.00 sati na Lužnjikiju u Moskvi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi