Najpoznatiji brkovi Premijer lige

Najpoznatiji brkovi Premijer lige

Teme:

Neki muškarci jednostavno imaju brkove i takav "modni detalj" obično ga razlike od drugih muškaraca. Neki na taj način možda žele da pokažu zrelost, neki misle da izgledaju bolje, neki jednostavno vole brkove.

Brkovi su oduvijek bili "in". Naravno, u mnogo manjoj mjeri su tipovi koji ih nose, ali oduvijek su simbolizirali muškost. Obično pristaju na gotovo sve oblike lica, a jedino je pitanje kako ih i na koji način njeguju muškarci koj iih nose. Arheolozi vjeruju da su čak i pećinski ljudi oblikovali dlake na licu u brkove pomoću školjaka i svojevrsnih "pinceta".

Neki za brkove vjeruju da smanjuju rizike od niza mogućih kožih bolesti gornje usne te štite od ultraljubičastog zračenja sunca. Uglavnom, većina žena muškarce s brkovima smatra zrelijima u odnosu na one koji nemaju brkove. Ne zaboravite, uostalom, da je i Albert Einsteien imao brkove, kao i niz velikana iz raznih sfera u životnoj povijesti.

A svoje "brke" imala je i Premijer liga Bosne i Hercegovine. Najpoznatiji bez ikakve sumnje je Amar Osim. Uostalom, sjetite se da je nadimak najtrofejnijeg trenera FK Željezničar Brko. Često su mediji znali da napišu "Brko s Grbavice" i bez ikakve sumnje su brkovi nešto što je obilježilo trenersku karijeru, ali i život sina Ivice Osima.

Još jedan važan čovjek iz prošlosti FK Željezničar nosio je brkove i također je bio trener Plavih sa Grbavice. Govorimo, dakako, o Dini Đurbuzoviću, koji je bio trener Željezničara u tri navrata, posljednji put u sezoni 2013/14. Trenirao je još Čelik, Travnik, Al-Muharraq i Olimpik na kraju svoje trenerske karijere.

Kao nogometaš je ponikao u Željezničaru, ali igrao i bugojanskoj Iskri, Čeliku, a onda godine proveo u Turskoj nastupajući za Kayserispor, Genclerbirligi i Ankaragucu. Jedan je od onih muškaraca koje prosto ne možemo ni da zamislimo bez brkova.

Kao trener ih nije pretjerano isticao, uglavnom su spojeni s gustom bradom, ali legendarni Blaž Slišković je kao igrač u određenim momentima imao crne brkove. Te brkove najbolje pamte navijači slavnog Hajduka, kada je Slišković harao u dresu Splićana.

Bivši selektor bh. reprezentacije je igroa za Jugoslaviju, a ponikao je u mostarskom Veležu, odakle je 1981. godine otišao u Hajduk. Bio je i u veliom Marseilleu, igrao i za Lens, Rennes, a u Italiji za Pescaru. Igračku karijeru završio je u Mostaru, ali na drugoj strani - kao igrač Zrinjskog. Upravo je Plemiće kasnije vodio kao trener te je dva puta bio prvak Bosne i Hercegovine. Bio je na klupi Zmajeva davne 2002. godine, a na našoj klupi proveo je 37 utakmica. Vodio je još Hajduk, Tiranu, Široki Brijeg, Al-Ansar, QD Jonoon, Kitchee, a kratko bio zaposlen i u FK Željezničar.

Brkove je imao i slavni trenr Ivo Ištuk. 68-godišnjak rođen u Livnu je radio kao trener Širokog Brijega, Čelika, Imotskog, Rijeke, Bosne Visoko, Sloge Ljubuški, a kratko vrijeme proveo i u Austriji. Ipak, najviše nam ostaje upamćen po svom radu na klupi Čelika u Premijer ligi, ali i brkovima kojima je uvijek bio lojalan.

Novembar je i ove godine Movember

Novembar je mjesec muškog zdravlja. Pridruži se i ti pokretu Movember, pusti brk, podigni svijest o važnosti muškog zdravlja! Neka vam u naviku pređu redovni preventivni pregledi. Budite i vi dio dm Movember pokreta i pustite bradu i brkove. U svojoj omiljenoj dm prodavnici ili na dm online shopu pronađite posebno odabrane proizvode za mušku njegu. U periodu od 9.11. do 22.11.2022. kupovinom proizvoda za mušku njegu sakupite 20x više bodova na vašoj digitalnoj dm active beauty aplikaciji.

Ponudu dm proizvoda možete pogledati na online shopu: dm-drogeriemarkt.ba 

Top Komentari

Gasirotti
Gdje je Ivo Ištuk :D
1 0
K79
a rahmetli Mustafa Hukic ?!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije