Brown Sugar RnB specijalno izdanje na takmičenju najboljih regionalnih repera u Zetri

Video Red Bull RapLika

Brown Sugar RnB specijalno izdanje na takmičenju najboljih regionalnih repera u Zetri

E. Čaušević

BiH finale Red Bull RapLike održano je u subotu, a organizatori već najavljuju odličnu zabavu i iznenađenja na regionalnom finalu koje se održava 16. novembra, također u Sarajevu. Noć u Zetri će posebno začiniti specijalno izdanje partyja iz popularnog Brown Sugar RnB serijala.

U subotu je u prepunom klubu Underground održano bh. finale Red Bull RapLike, najvećeg regionalnog takmičenja u frestyle repanju. U sjajnoj atmosferi pobjedu i titulu najboljeg hip hop improvizatora u BiH odnio je mladi sarajevski reper Nyca, koji će zajedno sa Sokolom predstavljati našu zemlju na velikom regionalnom finalu, 16. novembra u dvorani Zetra u Sarajevu.

Subotnje bh. finale je ponudilo istinski praznik hip hopa. Sedam MC-ijeva je verbalnim vratolomijama i duhovitim rimama sklopljenim na licu mjesta iz duela u duel oduševljavalo publiku u dupke punom klubu Underground.

U žiriju koji je ocjenjivao njihove nastupe sjedili su Frenkie, Stoposto, Nuha, Shtuka i Vedran Haračić, dok su voditeljske uloge maestralno odigrali Stihomir Klepić i Čika Gagara iz Helem Nejse. Publiku su svojim nastupima obradovala i brojna zvučna imena bh. hip hop scene: Frenkie, Kontra i Indigo, Helem Nejse, Stoposto i Black Beriz te Katarza i Geko, a šlag na tortu bio je after party i ples do ranih jutarnjih sati uz sjajnog Indiga.

Danas je objavljen i video koji donosi najbolje trenutke i prenosi dio odlične atmosfere koja je vladala na subotnjem takmičenju u Undergroundu.

Nakon bosanskohercegovačkog, narednog vikenda na rasporedu su državna finala u Hrvatskoj i Srbiji, a sedmica dana kasnije i veliko regionalno finale Red Bull RapLike, 16. novembra u sarajevskoj Zetri.

Organizatori za tu priliku najavljuju ugodno „2-u-1“ iznenađenje za ljubitelje hip hopa, plesa i zabave. Naime, nakon okršaja osam najboljih freestyle repera iz regiona, publika će u Zetri moći uživati u specijalnom izdanju partyja iz popularnog Brown Sugar RnB serijala.

Domaćini partyja su DJ Soul i Merakoon koji, kako je već tradicija, obećavaju i specijalne goste i iznenađenja. Naravno, pored onoga na što su vjerni posjetioci Brown Sugar RnB partyja već navikli – sjajne atmosfere i jedinstvenog audio-vizuelnog doživljaja.

Ulaznice za ovaj 'dvostruki event' će uskoro biti u prodaji, a treba napomenuti da su svi koji su kupili karte za bh. finale Red Bull RapLike uz njih dobili i po dvije pozivnice za regionalno finale i Brown Sugar RnB party.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi