Usvojena inicijativa o promjeni naziva Zvorničke ulice u Bulevar Ivice Osima

Jednoglasna odluka

Usvojena inicijativa o promjeni naziva Zvorničke ulice u Bulevar Ivice Osima

Admin Čaušević

U utorak je općinsko vijeće Općine Novo Sarajevo jednoglasno usvojilo inicijativu da se Zvornička ulice preimenuje u Bulevar Ivice Osima.

Ivica Osim je preminuo 1. maja, a ukopan je 14. maja na gradskom groblju Bare. Nekoliko dana nakon pokopa Željezničar je pokrenuo inicijativu da legendarni Štraus dobije svoju ulicu u Sarajevu.

Inicijativa je podnesna općinskom vijeću Novo Sarajevo koje je jednoglasno odlučilo da se dosadašnja Zvornička preimenuje u Bulevar Ivice Osima.

Naredni nivo vlasti koji treba uvažiti ovu odluku je Skupština Kantona Sarajevo što bi se trebalo desiti vrlo brzo.

"U prilog da to treba da bude Zvornička ulica ide i to što u njoj nema puno kućanstava, pa bi, u slučaju njenog preimenovanja u Bulevar Ivice Osima, samo mali broj ljudi i institucija morao proći kroz proces izmjene dokumenata, među kojima je najveći broj sportskih kolektiva koji djeluju pod kišobranom brenda Željezničar. Klub je za sva fizička lica koja to zatraže spreman snositi troškove promjene dokumenata", ranije su poručili iz Željezničara, a sada je inicijativa Plavih i uvažena.

Tako bi uskoro najveći fudbalski autoritet kojeg je BiH ikada imala trebao dobiti svoju ulicu u gradu za kojeg je učinio mnogo.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KallDrogo
Bravo ?. I stadion da se zove Grbavica-Ivoca Osim
5 0
isko87
Bravo plava institucijo to se trazi svaka cast svima koji su podrzali ovo. ZELJO DO GROBA
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi