Casillas postaje menadžer, otvorio je agenciju za igrače

Kada završi epizodu u Portu

Casillas postaje menadžer, otvorio je agenciju za igrače

Portugalski mediji su objavili informaciju da je legendarni golman Iker Casillas (34) otvorio agenciju za zastupanje mladih igrača u Madridu.

Agencija pod nazivom "Casillas svijet SL" ima svrhu da predstavlja, savjetuje i posreduje u zapošljavanju igrača, a njen temeljni kapital iznosi 60.000 eura. Casillas je odlučio da sjedište bude u Pozuelu de Alarcon, sjeverozapadno od Madrida.

Golman španske reprezentacije očito planira nakon okončanja karijere uploviti u menadžerske vode, obzirom da je nastupajući za Real Madrid stekao brojna poznanstva u svijetu sporta. 

Podsjećamo, Casillas je nedavno potpisao vjernost Portu do 2017. godine, a ukoliko ispuni određene uslove, saradnja će biti produžena za još jednu godinu. Na odlazak u Portugal odlučio se nakon što je proveo 25 godina u Real Madridu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.